آخرین مطلب

فصل تابستان و تدابیر آن بر مبنای طب سنتی

‍ ⚜️تدابیر فصل #تابستان درطب سنتی 🍒

🔆در تابستان بخاطر اینکه هوا گرم میشه اگر مزاج فرد دارای قوت و قدرت باشه، گرما باعث میشه که اخلاط مضر بدن و تجمع پروتئین ها در سلول ها بخاطر حرارت زیاد و وجود قوت بدنی تحلیل بره 😶‍🌫و فرد صحت و سلامت پیدا بکنه، اما اگر قوت فرد پایین باشه گرمای تابستون باعث ضعف اون فرد میشه☀️

💌 یعنی👇
🌀در یک فرد با طبایع مختلف حرارت میتونه هم باعث قوت و قدرت بشه و هم باعث ضعف بشه،
☝️🏻این بستگی به نوع مزاج و وضعیت فیزیکی شخص داره
بنابراین توصیه میشه با توجه به طبع شون در تابستون غذا میل کنند.

📚اما اون چیزی که توصیه شده در گوشت ها :
سبک تر باید مصرف کرد،
🥩گوشت گوسفندی حتی،گوشت شتر و گوشت شترمرغ کمتر باید استفاده بشه؛ بیشتر از گوشت هایی که گوشت پرندگان و گوشت های دریایی مثل ماهی🐠 که هم خنکی بیشتری دارند و هم در هضم سبک ترند اینها توصیه شده در فصل تابستان.🌻🔥
در مورد غذا باید غذاهای لطیف و سبک تر استفاده کنید.🥗

🍹در مورد نوشیدنی ها بهتره از شربت هایی که به کاهش حرارت کبد کمک میکنند رجوع کنیم:
مثلا سکنجبین مخلوط با خیار رنده شده،یا مخلوط با تخم خیار یا تخم خرفه پودر شده؛
تخم خیار،تخم کدو، تخم کاهو،تخم خرفه،تخم گشنیز،نیمکوب می کنید میجوشانید ،صاف میکنید،و آبش رو به سکنجبینی که در حال پخته،اضافه می کنیم،که بهش میگن سکنجبین بزوری سرد
یا سکنجبینی که با خیار رنده شده درست میشه،سکنجبین خیاری
یا سکنجبین کاسنی ، وقتی پخته شده ،کاسنی رو بجای نعناع و پونه اضافه می کنند
یا سکنجبین عنابی که موقع پخته شدن عناب رو بهش اضافه میکنند
یا سکنجبین سیبی که موقع پخته شدن سیب اضافه میشه
یا سکنجبین بیدی که موقع پخت بید اضافه می کنند.
یا سکنجبین گشنیزی .
https://eitaa.com/joinchat/1568997376C7c10c111af

///////////////////////////////////////////////

🔰 #تابستان داغ و کودکان✨
🌟(بخش اول)

🔥 مزاج فصل تابستان گرم و خشک است. بنابراین تدابیر این ماه باید به سمت سردی و تری باشد.

🔻البته میزان استفاده از مواد غذایی با طبع سرد و تر به مزاج کودک بستگی دارد؛ لذا کودکی که مزاج #گرم و خشک دارد باید سردی و تری بیشتری دریافت کند و کودکی که مزاج #سرد و تر دارد به میزان کمتری از این مواد غذایی نیاز دارد.

🌶 در فصل تابستان استفاده از غذاهای گرم و خشک را تا حد امکان محدود کنید:
🔹ادویه گرم مثل #فلفل، #دارچین و #زنجبیل، #سیر و #پیاز،
🔸دمنوش های گرم، #کاکائو، شکلات های کاکائویی،
🔹غذاهای چرب، شیرینی جات حتی انواع طبیعی مثل #عسل و #خرما، #ارده،
🔸مواد غذایی شور، #چیپس، #پفک، آجیل های شور، غذاهای سرخ کرده

غذاهای پخته و بدون ادویه مثل انواع #آش، سوپ و خورشهای با چاشنی خنک بهترین گزینه ها هستند.

این مطلب ادامه دارد…

🌸سلامت و تندرست باشید🌸

🖊دکتر مریم السادات پاک نژاد (متخصص طب سنتی ایران )

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈

🆔 @drmmohebbi

///////////////////////////////////

📚📚📚💊💊💊🔰 #تابستان داغ و کودکان✨
🌟بخش( ۲)

🌼در فصل تابستان استفاده از خوراکی هایی با طبع سرد و به ویژه سرد و تر به شرط رعایت اعتدال و زیاده روی نکردن توصیه می شود:

🍲 آش جو و سوپ جو، آش انار، آش آبغوره، آش گشنیز، آش دوغ
🍛 خورش آلو بخارا، خورش کدو، خورش آلو اسفناج
🍚آلبالو پلو، عدس پلو، زرشک پلو
🍋 چاشنی های مناسب نظیر آبغوره، آبلیمو، رب انار، سماق، آب و رب نارنج
🍹نوشیدنی هایی با طبع خنک نظیر شربتهای سکنجبین، خیار سکنجبین، آبلیمو، آلبالو، خاکشی، دوغ کم نمک

🌸سلامت و تندرست باشید🌸

🖊دکتر مریم السادات پاک نژاد (متخصص طب سنتی ایران )

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈

🆔 @drmmohebbi

///////////////////////////////////////

📚📚📚🔅🌿🔅🌿🔅🌿🔅🌿🔅

🔰توصیه های مهم پزشکی در فصل تابستان☀️

❌در یک وعده ،بیش از یک نوع میوه🍎 میل نکنید.

❌مصرف میوه های ترش🍏 برای افرادی که #ضعف اعصاب و مشکلات روحی دارند،
مناسب نیست .

❌هندوانه🍉 خیار طالبی ، به تنهایی می توانند آلرژی زا باشند، لذا افراد دچار #نزله و #آلرژی باید از مصرف طالبی اجتناب کرده و خیار و هندوانه را نیز به صورت آبگیری شده همراه شکر یا #سکنجبین میل نمایند.

❌نوشیدن آب 🍶 پس از خوردن میوه های تابستانی به خصوص هندوانه🍉 خربزه و انگور🍇 بسیار مضر است .

🌸سلامت و تندرست باشید🌸
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈

🆔 @drmmohebbi

🔅🌿🔅🌿🔅🌿🔅🌿🔅

💊در تابستان چه کنم؟

بهترین غذاها برای این فصل اجاصیه (آش آلو)، رمانیه (آش انار)، آش غوره و سوپ جو و غذاهای حاضری، مثل نان هندوانه یا آب دوغ خیار همراه مصلحات است.

طرز تهیه آشهای مختلف مناسب فصل تابستان:

آش انار: مثل آش ساده بوده، به جز اینکه نیم ساعت پیش از برداشتن آش سه تا چهار استکان آب انار یا نصف استکان رب انار به آن اضافه می شود.

آش تمر هندی: مثل آش انار بوده ولی چاشنی آن نصف استکان شیره تمر هندی تازه می باشد.

آش زرشک: مثل آش انار بوده ولی چاشنی آن شیره زرشک است.
طرز تهیه شیره زرشک: نیم کیلو زرشک آبی را در هفت لیوان آب روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کرده و به مدت نیم ساعت در حرارت ملایم آن را بجوشانید. شعله را خاموش کرده و پس از اینکه مختصری خنک شد محتویات ظرف را در کیسه و یا دستمالی ریخته و آب آن را بگیرید. آب زرشک به‌دست‌آمده را بحوشانید تا غلیظ شده و قوام شیره پیدا کند.

آش آلو مثل آش انار بوده ولی چاشنی آن آبغوره می باشد.

t.me/Dr_Saeed_Mirzaee

/////////////////////////////////////

در تابستان چه کنم!؟

شربت عناب

به ویژه در افرادی که فشار خون بالا، افزایش غلظت خون، حرارت و جوشش دم دارند مصرف روزانه شربت عناب توصیه می شود.

یک مشت عناب را زخمی کرده و دوازده ساعت خیسانده، سپس بجوشانید تا پخته شوند و از پارچه صاف کرده و مجدد جوشانده تا نصف شود. سپس با یک‌ونیم برابر آن شکر بپزید تا به قوام برسد.
برای هر بار استفاده، نصف استکان شربت را با نصف استکان آب خنک مخلوط نمایید.

#شربت_عناب
#دکتر_سعید_میرزائی
#سعید_میرزایی
#سعید_میرزائی
#طب_سنتی
#تابستان
t.me/Dr_Saeed_Mirzaee

👈آخرین ماه تابستان ‘آب’ است.

🔷۳۱روز(۲۳مرداد-۲۲شهریور)
افزایش بادهای گرم مسموم.
(مانند گسترش بیماری وبا)
زکام در شب زیاد می شود.
(رفع زکام با مصرف خیار)

و با وزیدن باد شمال، باید:

🔸مزاج را با خوردن سردی،
و خوردن تری اصلاح نماید.

🔹لبنیات با مصلحش مفیدست.
🔸از جماع کردن دوری کنید.
🔹از خوردن مسهل بپرهیزید.
🔸ورزش و سختی را کم کنید.
🔹عطر سرد استشمام نمایید.

✅رساله ذهبیه منسوب امام رضا
{علیه السلام}

💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید