بهترین خورد و خوراک در #تابستان(بخش چهارم)
مصرف #آبدوغ_خیار، #ماست و #خیار، #نان و #پنیر و خیار و ماست و #اسفناج (بورانی) از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی تابستان هستند، البته باید مزاج شخصی و #معده را در نظر داشت.
توصیه میشود در تابستان اغلب غذاها را به روش #آب_پز تهیه کنید تا سریعتر #هضم شوند.
مصرف کدوی پخته، #آش، #سوپ، انواع خورش #قورمه و #کرفس و #اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با #غوره، #آبغوره، #آبلیمو، #لیمو_عمانی و #نارنج ترش شده باشد، #گشنیز_پلو و #سالاد_کاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه میشود.
#تدابیر_تابستان
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
تدابیر فصل #تابستان بر مبنای طب ایرانی
طبیعت فصل تابستان گرم و خشک است و کودکان و جوانان که مزاج گرمتری دارند، در این فصل مستعد گرمازدگی هستند، لذا رعایت تدابیر این فصل برای آن ها ضروری تر است.
اکثر گوشت ها مانند گوشت گوسفند، شتر، بلدرچین طبیعت گرمی دارند، توصیه می شود از مصرف زیاد گوشت در این فصل پرهیز گردد.
در وعده ناهار بهتر است غذاهای سبک و زود هضم میل شود.
میوه های این فصل مانند شاه توت، هلو، زردآلو، آلبالو و گیلاس برای افرادی که مشکلات گوارشی مانند نفخ و آبریزش دهان ندارند بسیار مناسب هست و در تعدیل حرارت بدن در گرمای تابستان کمک کننده می باشد.
برای رفع تشنگی در تابستان، شربت سکنجبین، شربت آلبالو، شربت ریواس، شربت زرشک و شربت لیمو توصیه می شود.
ورزش مفرط و شدید در تابستان توصیه نمی شود؛ بهتر است ورزش در ساعاتی که هوا خنک تر است انجام شود.
دکتر فاطمه محجوب (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
@persianmedicine
////////////////////////////////////
۱۰ فرمان برای تندرستی در فصل #تابستان
مزاج: گرم و خشک
۱️⃣خودداری از پرخوری، پرهیز از خوردنیهای گرموخشک (مانند غذاهای خیلیتند، شور یا شیرین) و همچنین غذاهای سنگین و غلیظ مانند آشها، آبگوشت، کلهپاچه، #هلیم و… به دلیل #ضعف_دستگاه_گوارش در تابستان و در عوض مصرف آشهای ساده و رقیق و کمگوشت و کمحبوبات با چاشنیهای کمیترش مانند #آلوبخارا، دانه #انار و #غوره
۲️⃣ مصرف شربتهای #سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، #تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه، فالوده سکنجبین- خیار
۳️⃣ خوردن میوههای تر و ترشوشیرین تابستانی و سبزیهایی چون #کاهو، #کدو و #خیار
۴️⃣مصرف گوشتهای زودگوار مانند ماهی قزلآلای تازه و کولی که با روغن کنجد، پخته شدهباشند، یا جوجهمرغ، جوجهخروس، و گوشت بزغاله با چاشنیهای ترش
۵️⃣ پرهیز از #یبوست و در صورت لزوم، استفاده از ملیّنهای ملایم مانند #انجیر و آب کامل میوهها، شیرخشت، شربت گلسرخ، مغز فلوس خیارشنبر و روغن بادام شیرین
۶️⃣ #ورزش و فعالیتهای بدنی خفیف در آغاز صبح
۷️⃣استراحت در ساعات گرم روز و پرهیز از گرمای شدید
۸️⃣ کاهش #فعالیت_جنسی
۹️⃣ پرهیز از هرگونه خونگیری و از جمله #حجامت و #فصدکردن، بدون تجویز پزشک متخصص
پوشیدن لباسهای خنک کتانی، پنبهای و نخی و پرهیز از لباسهای نایلونی
دکتر ناصر رضایی پور(متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
@persianmedicine
///////////////////////////////////
بهترین گوشت ها در فصل تابستان
بهترین گوشت ها در فصل تابستان نیز گوشت های زود گوارند :
.
ماهی قزل آلای تازه و کولی ( کیلکا) و مانند آن که بهتر است پرورشی نباشند و با اندکی روغن کنجد ، آب پز شده باشند .
یا جوجه مرغ ، جوجه خروس ، تیهو و گوشت بزغاله که با چاشنی های ترش تهیه شده باشد.
سلامت و تندرست باشید
@drmmohebbi