💊💊💊💊کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
غذاهای مفید در افزایش شیر مادران شیرده
هلیم
اگر هلیم با گندم خوب و گوشت گوسفند پخته شود غذای بسیار مناسبی است.
مادران گرم مزاج آن را با شکر و مادران سردمزاج با عسل و دارچین و کنجد مصرف کنند.
کلّه پاچه
کلّهپاچه و به ویژه پاچه گوسفند یک شیرافزای واقعی است. طبیعتا مصرف آن باید به فصول سرد و مادران دارای هاضمه قوی محدود شود.
سیرابشیردان گوسفند
سیراب شیردان، هم مقوی و هم موافق معده های قوی و ضعیف است.
پستان میش یا بز شیرده
معروف است که خوردن هر عضوی از گوسفند، همان عضو را در بدن تقویت می کند. کباب یا خوراک پستان میش یا بز شیرده در طب سنتی و افواهی از بهترین غذاهای افزاینده شیر است. البته به نظر نمی رسد که این کباب، قدرت تغذیه بالایی داشته باشد بلکه نحوه تاثیر آن، احتمالا افزایش قوت پستان ها در تولید شیر است.
شیر
بهتر است از شیر گاو تازه استفاده شود. اضافه کردن عسل و کمی زنجبیل به شیر به اصلاح مضرات و ناسازگاری های گوارشی آن کمک زیادی می کند.
عسل
عسل باید یک جزء جدایی ناپذیر از تغذیه مادران شیرده باشد.
شربت عسل
در یک لیوان آب، یک تا یکونیم قاشق غذاخوری عسل را حل کرده، کمی آب لیموترش تازه به آن اضافه و روزی دو تا سه لیوان، خنک و جرعهجرعه میل کنید. این نوشیدنی معجزه گر، علاوه بر رفع مشکلاتی ازجمله کم خونی، تاثیر مناسبی در افزایش شیر خواهد داشت.
افزودن مقداری تخم شربتی(یا بالنگو یا تخم ریحان) و گلاب یا عرق بیدمشک، این نوشیدنی را مقویتر و دارای اثر آرامبخشی مناسبی خواهد نمود.
زرده تخم مرغ نیم برشت
این غذای بسیار خونساز و مقوی به زبان ساده همان زرده تخممرغ عسلی است که در کتب طب سنتی از آن به عنوان «غذای مطلق» و «معتدلترین غذا» نام برده شده است. بهتر است از تخم مرغ های محلی استفاده کنید و کمی نمک یا آویشن هم اضافه کنید. اگر مادری مبتلا به ضعف کبد، کبد چرب یا چربی خون است بهتر است مصرف این غذا را محدود کند.
گوشت گوسفند و پرندگان
کباب کردن گوشت ها، بهترین روش برای استفاده آنها در رفع ضعف بیمار است. عصارهگیری آنها در شیشه هم روش بسیار مناسبی است. مناسب است که گوشت گوسفند و پرندگان کوچک مانند بلدرچین و کبک، جزء مهمی از تغذیه مادر شیرده را تشکیل دهند.
شیربرنج
بهتر است با برنج ایرانی و شیر گاو تازه تهیه شود. شیرین کردن شیربرنج با شیره انگور یا عسل، اثر آن را افزایش می دهد اما در بانوان گرم مزاج می توان از شکر استفاده کرد.
کاچی
در طب افواهی، کاچی از ضروریات تغذیهای بانوان تازهزاست.[۵] ترکیب مواد غذایی به کار رفته در کاچی و ادویه مورد استفاده در آن-که مشتمل بر ادویه گرم و شیرافزاست- موجب تقویت عمومی بدن و افزایش شیر می شود. زنان گرممزاج یا بانوانی که نوزادشان دچار زردی فیزیولوژیک است باید با مشورت پزشک از کاچی استفاده کنند.
مغزها
مصرف مغزهای خام؛ به خصوص پسته، بادام و فندق، شیر را افزایش می دهد. میتوان این مغزها را آسیاب و با عسل تبدیل به معجون نمود.
شیرمغزها
شیربادام
۱۰ عدد مغز بادام خام پوست کنده را با یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری عسل، ۵ دقیقه در مخلوط کن، مخلوط کنید تا معجون یکنواختی به وجود بیاید؛ این نوشیدنی پرخاصیت را خنک و جرعه جرعه میل کنید.
به همین ترتیب و با توجه به ذائقه، نیازها و وضعیت مزاجی و گوارشی مادر شیرده، می توان شیرمغزهای دیگر یا شیرمغزهای مخلوط را نیز تهیه نمود.
گندم
گندم را بو بدهید و با کنجد و خشخاش و نبات، قاووت درست کنید.
جوانه گندم
جوانه گندم منبع سرشار ویتامین E است و در ایجاد تعادل هورمونی، افزایش شیر مادر و خونسازی، یک داروی فوقالعاده. روزی یکی- دو قاشق مربّاخوری از پودر خشک شده یا پنج – شش قاشق غذاخوری جوانه گندم تازه یک مکمل غذایی خوب برای مادر شیرده است. جوانه گندم را می توان با آب، شیر، آبمیوه، مخلوط با سالاد یا غذاهای مختلف استفاده کرد.
جو و جوانه جو
جو از بهترین مواد غذایی افزاینده شیر به ویژه در بانوان گرم مزاج است. مثل گندم می توان اشکال مختلف بوداده، پخته، جوانه(مالت) و یا حتی ماءالشعیر طبی را مورد استفاده قرار داد.
https://t.me/Golafarin_Herbs