🍶 #شیر۱
بهترین شیر، شیر تازه دوشیده ی گاو جوان، چاق، سالم و سفید است که طعم و بوی بد نداشته باشد.
شیر محلی تازه دارای طبیعت گرم و تر و شیر پاستوریزه دارای طبیعت سرد و تر است و بعنوان مصلح آنها میتوان از عسل یا گلاب استفاده کرد.
🔸شیر در افراد گرم #مزاج مانع غلبه خون، محرک نیروی جنسی، اشتها آور و چاق کننده می باشد.
🔸مصرف آن با مصلح، برای افراد دارای مزاج سرد و خشک و معتادین به تریاک مفید است.
🔸شیر پادزهر سموم کشنده است.
🔸خوردن آن با برنج (بصورت شیربرنج یا فرنی) جهت طول عمر و زیبایی پوست مفید است.
🔸خوردن آن با گردو و خرما یا مربای به و شکر، برای چاق کردن بدن و زیبایی پوست و تقویت نیروی جنسی مفید است.
#مضراتشیر
❌شیر سریع به خلطی که در معده تجمع دارد، تبدیل میشود، لذا مصرف آن صبح ناشتا توصیه نمیشود!
❌زیاد خوردن آن ( بیشتر از ٧٠٠الی ١۴٠٠ گرم در روز) به خصوص بدون مصلح، باعث سنگ کلیه و مثانه میگردد.
❌خوردن شیر حیوانی که تازه بچه آن مرده یا سقط شده، بسیار لاغر و یا مریض و یا حامله و یا تازه زاییده باشد، مناسب نبوده و در بدن ایجاد بیماری میکند.
❌زیاد و مداوم خوردن آن مخصوصا بدون مصلح برای افراد دارای #معده ضعیف و امراض بلغمی و افراد سرد مزاج مضر است.
❌خوردن آن با مواد غذایی شور، ترش، گوشت، تخم مرغ، ماهی، ترب، پیاز و میوه های تازه، سبزیجات و حبوبات و نیز خوابیدن بلافاصله پس از خوردن آن، در بدن اخلاط فاسد تولید میکند.
🔴 نکته :
🔺شیر گاو سفید دافع سودا
🔺شیر گاو سیاه دافع صفرا
🔺شیر گاو سرخ دافع بلغم
🔺شیر گاو زرد دافع هر سه خلط
@tebiranii *
//////////////////////////////
📚📚📚🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش اول
🥛قبل از شروع این مبحث باید بدانید وقتی در طب سنتی در مورد شیر صحبت میکنیم منظور شیر کاملی است که از حیوان دوشیده شده و جوشانده شده و مصرف می شود. شیرهایی که در بازار موجودند و اجزای آن نسبت به شیری که دوشیده شده تغییر کرده است با شیرهایی که مستقیما از حیوان دوشیده شده اند متفاوت هستند.
🥛شیرهایی که در بازار هستند بسته به میزان #چربی، #پروتئین و تغییراتی که در آنها ایجاد شده است مجددا باید مزاج سنجی شوند تا مشخص شود برای چه کسانی مناسب و برای چه کسانی مناسب نیستند.
🥛به طور مثال شیرهای کم چربی که حاوی آب بیشتری هستند و #رطوبت بیشتری دارند برای افرادی که مزاج های #سرد_و_تر دارند توصیه نمی شود. بنابراین ممکن است شیری که از #گاو دوشیده و جوشانده شده است برای افراد با مزاج سرد و تر خوب باشد اما شیر نوعی از #پاستوریزه برای آنها مناسب نباشد.
🥛از طرفی دیگر شیرهای پرچرب برای افرادی که مزاج خشکی دارند مناسب است و برای افراد با مزاج تر توصیه نمی شوند.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
//////////////////////////////////
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش سوم
🥛مردم امروز که #فعالیت_بدنی کمی دارند و معدههای ضعیفتری دارند، طبیعتاً نباید از شیرهای #پرچرب استفاده کنند. کسانی که معدههای قویتری دارند و #ورزشکار هستند، و کارهای سنگینتری دارند، میتوانند از شیرهای پرچرب استفاده کنند.
🥛شیر خوب باید طعم شیرینی داشته و سفید و صاف باشد. شیر گوسفند چربتر از شیر گاو است، بنابراین سنگینتر خواهد بود. گاوی که جوان و چاق باشد، شیرش مناسبتر است.
🥛اما بحث طب سنتی مربوط به زمانی است که شیرهای #پاستوریزه و تولید شده در کارخانجات نبوده اند. امروزه می توان از شیرهای کم چرب با مدت ماندگاری کوتاه تر استفاده کرد.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش چهارم
🥛برخی تصور میکنند که #مزاج_شیر سرد است، اما این تصور غلطی است، مزاج شیر، گرم و تر است که البته گرمای آن کم است و تری آن زیادتر است. از آنجاییکه تری آن زیادتر است از حرارت آن کاسته می شود و در صورت مصرف باعث #رطوبت و #سردی می شود.
🥛اما #ماست و #دوغ برای کسانی که مزاج سرد و رطوبتی دارند و یا معدههای سرد و رطوبتی دارند خصوصا در فصول سرد توصیه نمی شود، و این افراد در مصرف آنها باید پرهیز کنند و حتی به مدت یک ماه ماست و دوغ مصرف نکنند.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش پنجم
🥛شیر یک غذای بسیار کامل است و خاصیت زیادی دارد، #چاق_کننده و حافظ رطوبتهای اصلی بدن است. بنابراین برای کسانی که مزاجهای #سرد_و_خشک و یا #گرم_و_خشک دارند مفیدتر است.
🥛شیر برای درمان بیماریهایی که ناشی از خشکی هستند، مانند برخی از #خارشها؛ و برخی از #فراموشکاری ها، برای #مغز، #ریه و #قلب مفید است.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش ششم
🥛یکی از درمانهای #یبوست در افراد با مزاجهای خشک، شیر میباشد. این افراد میتوانند کمی #شکر_سرخ داخل شیر گرم بریزند و استفاده کنند. به طور کلی شیرین کردن شیر، باعث #لینت_مزاج میشود.
🥛اما برخی افراد در هضم آن دچار مشکل می شوند. افرادی که بعد از مصرف شیر دچار مشکل می شوند میتوانند از #مصلحها استفاده کنند. با حل کردن کمی #پودر_زنجبیل و یا مقداری #عسل داخل شیر گرم می توانند آن را اصلاح کنند و دچار #نفخ نشوند.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش هفتم
🥛مصرف روزانه ی شیر توصیه نشده است. غذای اصلی انسان، #گندم و #برنج و برخی از #گوشت ها در حد کمتر، و بعضی از #میوهجات مثل #انجیر و #کشمش است. اینکه برخی توصیه میکنند که هر روز شیر مصرف شود، این نظر غلطی است و شیر برای همه این خاصیت را ندارد.
🥛افرادی که مزاج رطوبتی دارند، به دنبال مصرف زیاد شیر دچار مشکلاتی در #معده و مفاصلشان خواهند شد.
🥛شیر به تنهایی یک غذاست و همراه گوشت، #تخممرغ، #ماهی و #سبزیجات نباید مصرف بشود.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش هشتم
🥛#شیر_برنج و #فرنی نیز، غذاهای بسیار مفیدی هستند که باعث طولانی شدن عمر میشوند، و خوش رنگی چهره به بار میآورند. شیر برنج با یک #مربای_خانگی و #عسل خوب میتواند مصرف بشود و برای #کودکان و بزرگسالان بسیار مفید است.
🥛شیر دفع کننده #سودا است. همچنین به #سم_زدایی از بدن کسانی که قصد #ترک_اعتیاد دارند کمک میکند.
🥛مصرف شیر گرم و عسل باعث نرمی و #لینت_گلو می شود و برای افرادی که دچار #گلو_درد می شوند مناسب است. همچنین شیر و عسل باعث #تقویت_قوای_جنسی و #مایعات_جنسی می شود.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش نهم
🥛جوانان در فصل #بهار، و #سالمندان در فصل #تابستان از شیر استفاده کنند.
🥛برای #جوشاندن_شیر نیز باید به اندازه یک چهارم شیر آب به آن اضافه شود، و آنقدر بجوشد که آن یک چهارم بخار شود.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
////////////////////////////////////////
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش نهم
🥛جوانان در فصل #بهار، و #سالمندان در فصل #تابستان از شیر استفاده کنند.
🥛برای #جوشاندن_شیر نیز باید به اندازه یک چهارم شیر آب به آن اضافه شود، و آنقدر بجوشد که آن یک چهارم بخار شود.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🥛#شیر از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش دهم و پایانی
🥛#شیر_شتر و #شیر_الاغ بیشتر خاصیت درمانی دارند و مصرف مداوم آنها توصیه نمی شود مگر آنکه شخص به آن عادت داشته باشد.
🥛شیر الاغ ممکن است برای برخی از افراد در زمان #عفونت_ریه مناسب باشد اما بدون توصیه و یا تشخیص پزشک نمی توان تنها با کمک شیر الاغ عفونت ریه را درمان کرد.
📚با ما با پرونده سریالی #شیر همراه باشید.
@Drmirghazanfari
/////////////////////////////////////
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا شیر ماهیت هورمونی دارد؟
✔️ پاسخ: ماهیت شیر #هورمونی نیست و حتی جز مایعات بدن هم نیست. شیر بافت بدن است و شیر تازه دوشیده شده سلولهای دفاعی زنده دارد و به همین دلیل است که شیر مادر در بدن نوزاد ایمنی خوبی ایجاد می کند. شیر نه ماهیت هورمونی دارد و نه مشکلی برای هورمون های بدن ایجاد میکند.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا همه ی افراد باید شیر را به صورت گرم مصرف کنند؟
✔️ پاسخ: افرادی که مزاج گرم دارند و مشکل گوارش و یا #معده و مشکلات هضم ندارند می توانند شیر را به صورت خنک نیز استفاده کنند و نیازی به گرم کردن شیر ندارند.
✔️اما افرادی که مشکل گوارشی دارند تا درمان کامل یا نباید شیر مصرف کنند و یا در حجم کم به صورت گرم و با #عسل یا #زنجبیل یا هر دو شیر میل کنند.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا مصرف شیر با #کاکائو، میوه هایی مانند #موز یا #توت_فرنگی و یا مغزهایی مثل #بادام، #فندق و … توصیه می شود؟
✔️ پاسخ: کاکائو جز مصلحات شیر است و مصرف آن با شیر نه تنها ضرری ندارد بلکه برای افرادی که به دنبال خوردن شیر دچار #نفخ و دل پیچه می شوند مناسب نیز هست.
✔️اما مصرف سایر موارد مانند میوه هایی مثل موز، یا توت فرنگی یا کیک همراه شیر توصیه نمی شود. شیر یک غذای کامل است، چون هم آب دارد و هم دارای چربی است (که خود نوعی غذاست)، از دیدگاه طب سنتی مزاج آن گرم و تر است و هم دارای پروتئین است.
✔️مصرف مغزها (به صورت معجون) همراه شیر اشکالی ندارد اما تهیه ی معجون در طب سنتی فرمول خاص خودش را دارد.
🥛طرز معجون چهار مغز
✔️۳ تا ۷ عدد از هر کدام از مغزهای بادام، #بادام_زمینی، #فندق، و #پسته پودر شود، سپس همراه دو عدد #رطب هسته جدا مخلوط کن شده به اضافه یک لیوان شیر با نان سنگگ میل شود. می توان به عنوان صبحانه یا عصرانه-شام سبک و یا در مقادیر کمتر و بدون #نان به عنوان میان وعده مصرف کرد.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا بادام می تواند جایگزین شیر شود؟
✔️ پاسخ: شیر یک ماده ی خوردنی و #بادام و شیره ی بادام و یا شیر بادام یک ماده ی خوردنی دیگر با خواص خاص خودش است. دیدگاه #کلسیم و #منیزیم و … در طب رایج وجود دارد اما در طب سنتی و علم تغذیه جدید شیر و بادام دو ماده ی غذایی متفاوت با خاصیت های متفاوت هستند که جای یکدیگر را نمی گیرند.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
////////////////////////////////////////////
💊💊💊بفرمایید سلامتی:
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا بادام می تواند جایگزین شیر شود؟
✔️ پاسخ: شیر یک ماده ی خوردنی و #بادام و شیره ی بادام و یا شیر بادام یک ماده ی خوردنی دیگر با خواص خاص خودش است. دیدگاه #کلسیم و #منیزیم و … در طب رایج وجود دارد اما در طب سنتی و علم تغذیه جدید شیر و بادام دو ماده ی غذایی متفاوت با خاصیت های متفاوت هستند که جای یکدیگر را نمی گیرند.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا مصرف شیر برای افراد مبتلا به #تخمدان_پلی_کیستیک مضر است؟
✔️ پاسخ: باید دید علت بیماری تخمدان پلی کیستیک چیست و شخص مبتلا چه مزاجی دارد. اینکه بگوییم شیر برای این بیماری مضر است به هیچ عنوان درست نیست. مصرف شیر منعی برای این افراد ندارد اما به طور مثال برای شخصی که بدنش رطوبت زیادی داشته باشد مصرف روزانه ی شیر در حجم زیاد توصیه نمی شود.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا شیر برای افراد مبتلا به #سنگ_کلیه مضر است؟
✔️ پاسخ: بسته به جنس سنگ کلیه متفاوت است، افرادیکه مزاج های سرد و تر و بدن های پف آلوده دارند و در این فصل (بهار و تابستان) دچار سنگ کلیه شده باشند مصرف زیاد شیر توصیه نمی شود اما در کل مصرف شیر در این افراد منعی ندارد.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
🥛در چند پست بعدی به برخی از سوالات شما در مورد #شیر پاسخ خواهیم داد:
❓سوال: آیا مصرف #شیر_گاومیش در طب سنتی توصیه می شود؟
✔️ پاسخ: بهترین شیر برای انسان #شیر_گاو هست چراکه مدت حاملگی اش با مدت حاملگی انسان مشابه است.
✔️ انواع گاوها مسلما شیرهای متفاوتی دارند حتی یک نوع گاو در مناطق مختلف کشور و یا حتی دنیا کیفیت شیر متفاوتی دارد، آب و هوای هر منطقه، نوع علفی که حیوان در فصول مختلف مصرف میکند (در فصل گرم علف تازه و فصل سرد علف خشک)، اینکه به چرا می رود یا در طویله نگهداری می شود و … همه و همه در کیفیت شیر موثر هستند، حتی یک گاو در ماه های مختلف شیر متفاوتی خواهد داشت.
✔️ در مورد #گاومیش نیز همانطور که گوشت سفت تری برای هضم دارد شیرش نیز هضم سخت تری دارد و برای معده های ضعیف توصیه نمی شود. اما برای ورزشکاران و افرادی که فعالیت های سنگین بدنی دارند توصیه نمی شود.
#پرسش_پاسخ
@drmirghazanfar
////////////////////////////
📚📚⛔️⛔️ 👈دانستنی:
🔷نوشیدن شیر فقط با عسل و خرما توصیه میگردد در غیر اینصورت باعث سردی تن میشود.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید