⛔⛔⛔کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
🆘هشدار!!! واقعا جدی بگیرید🆘
🔵عوارض مصرف ترشیجات از نظر طب سنتی مقدس ایرانی
🔷🔶یکی ازخوردنیهای موجود سرسفره ایرانیان از زمانهای دور تاکنون که جزو جدانشدنی سفره کدبانوهای ایرانی بوده ، انواع و اقسام ترشیجات (هفتابیجار ،سیرترشی ،ترشی لیته ،ترشک،لواشک و …)است.مصرف ترشیجات به نوبه خود از اصولی برخورداراست که خواندن این مطلب ، میتواند نگرش خوانندگان را تغییر دهد.
🔷🔶ترشیجاتی از قبیل هفت بیجار ،سیرترشی ،ترشی لیته و سایر اقلام دیگر از ترشیجات ، از نظر تقسیم بندی نه جزو غذا محسوب میشوند و نه تاثیر دارویی دارند. بلکه باید بعنوان چاشنی غذاهای مختلف همراه با غذا به مقدار کم مصرف شوند.
🔷🔶مصرف زیاده از حد و غیراصولی ترشیجات نه تنها مفید نیست بلکه میتواند منبعث بیماریها و امراض مختلف در مصرف کنندگان آن شود.مصرف غیراصولی ترشیجات اگر در دوران جوانی مشکلی ایجاد نکند قطعا در دوران میانسالی و پیری گریبانگیر خواهد بود.
🔷🔶نکته مهمی که همگان باید به آن اهتمام داشته باشند این است که مصرف ترشیجات از اصول مهمی برخوردار است برای هر غذایی باید ترشیجات متناسب با آن غذا را انتخاب کرد.چون ترشیجات اگر به درستی انتخاب نشوند،نه تنها مفید واقع نمیشوند بلکه میتوانند تاثیرات منفی روی خوراکیها داشته باشند.
🔷🔶از نظر موقعیت زمانی ، زمان مصرف ترشیجات، سه ماهه زمستان و ماه اول بهار است. از خوردن ترشیجات در فصل تابستان و پاییز باید پرهیز کرد.چون از نظر طب سنتی ایران غذاهای فصل زمستان باید دارای طبع گرم باشند.لذا توصیه میشود در کنار غذاهای با طبع گرم و خشک ،مصرف ترشیجات را برنامه ریزی کرد.
🔷🔶از خوردن ترشی کلم و گل کلم و هفتا بیجار که همه این موارد به خودی خود نفخ ایجاد میکنند ،همراه با غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت پرهیز کنید.چون همراهی این ترشیجات با اینگونه غذاها مراتب نفخ معده و روده را فراهم می آورند.
🔷🔶از خوردن ترشی بادمجان(لیته)همراه با غذاهای بطیءالهضم و دیرهضم باید پرهیز کرد.از جمله این غذاها میتوان کباب جگرسیاه،ماهی،تخم مرغ نیمرو، و سایرغذاهای دیرهضم و کثیف صالح الکیموس یا ردی الکیموس را نام برد.
🔷🔶توصیه و تاکید میکنم در خورشت فسنجان از اضافه کردن شکرسفید به آن که واقعا یک اشتباه آشپزی است، پرهیز نموده و از رب انار بعنوان مصلحش استفاده کنید.در چنین حالتی هضم و جذب و گوارش فسنجان بیشتر و بیشتر خواهد شد.
🔷🔶از خوردن هر نوع ترشی به جز رب نارنج یا آب نارنج همراه با ماهی پرهیز شود.خوردن ترشیجات با ماهی باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و شرایط را برای بیماریهای سیستم ایمنی از جملهMS ، ویتیلیگو(برص) ،گیلن باره و …فراهم می آورد
🔷🔶از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید.خوردن سرکه و ترشیجات در شب ،باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته های مغزی و قلبی میشود.
🔷🔶خوردن زیاده از حد ترشیجات در مردان باعث کاهش توان جنسی و ضعیف شدن اسپرمها و در زنان باعث دردهای شدید ایام پریود و قاعدگیهای نامنظم و دردناک میشود.و در سنین بالا باعث تشدید آرتروز میشود.
🔷🔶یکی از مهمترین عوامل حواس پرتی و کندی حافظه و حتی آلزایمردر ایران ، مصرف زیاده از حد ترشیجات است.چون ترشیجات طبعشان سرد و خشک است و باعث سردی مغز میشوند .از قدیم گفتند “ترشی نخوری یه چیزی میشی ” پس اگر نگران کندذهنی و حواس پرتی خودتان هستید دور ترشی و ترشیجات را قلم قرمز بکشید.
🔷🔶در پایان توصیه و تاکید میکنم برای تهیه سیرترشی به ازای هر لیتر سرکه ۳ قاشق مصلح آن ، تخم سیاهدانه اضافه کنید.برای تهیه ترشی هفتابیجار به ازای هر کیلو ترکیب آن ،یک قاشق غذاخوری مصلح آن؛ پودر گلپر اضافه کنید.
⚜ومن الله التوفیق⚜
🏆🌎 @sinohehsamdaliri 🌍🏆 🔴استاد حمزه سام دلیری پژوهشگر و مدرس طب ایرانی