زردک (هویج ایرانی)
از قول امام صادق (ع)در کتاب کافی نقل شده است که زردک مایه ایمنی از قولنج و بواسیر است و توان نزدیکی را تقویت میکند؛ نعوظ ایجاد می کند و کلیهها را گرم میکند.
امام کاظم (ع) به شخصی توصیه فرمودند که زردک استفاده کند، وی گفت دندان ندارم چگونه آن را مصرف کنم؟ امام فرمودند: آن را بپز و بخور.
چند نکته در این مطالب است که این گیاه تقویت کننده بدن و گرم کننده بدن است؛زیرابرای بیماری قولنج که معمولا ناشی از سردی است وباعث جمع شدن عضلات بدن و ایجادحالت اسپاسم میشود،مفید است. تقریبا میتوان گفت یکی از علتهای بواسیر هم افزایش سودای خون، سردی مزاج و خشکی مخاط مقعداست.
لذا برای این مورد هم توصیه به مصرف هویج شده است.
همچنین در این احادیث اشاره شده کسانی که توان جنسی ضعیفی دارند از این میوه نفع میبرند از این روباعث تقویت توان جنسی و نعوظ (سفتی آلت تناسلی) می شود که امروزه علت شمار قابل توجهی از ناتوانی های جنسی را به خود اختصاص داده و داروهای شیمیایی زیاد و متنوعی در این حوزه به بازار عرضه شده که معمولا دارای عوارض می باشند.
طبع یا مزاج زردک گرم و تر است و دارای رطوبت بسیار خوب و اصطلاحا فضیله میباشد.
خوردنیهایی که این خصوصیات را دارند جزو بهترین خوراکیها محسوب میشوند به طوریکه خاصیت غذایی داشته و برای انسان مفیدند و میتوانند جایگزین مواد غذایی و میتوانندتامین کننده مواد مفید و لازم برای بدن باشند؛ لذا عامل بقای بدن زنده هستند (بدن شخص زنده، گرم و دارای رطوبت است و پس از مرگ،به سردی و خشکی می رود.)
زردک تقویت کننده معده است و تا حدودی ملین است بنابراین برای رفع یبوست خوب است.
مایع جنسی (منی) را زیاد میکند و نعوظ را هم افزایش میدهد. مخصوصا اگر به صورت مربا و یا حلوا آماده مصرف شود یعنی قدری شیرین تر تهیه و پخته شود.
اگر آن را در سرکه بپرورانند (ترشی) برای کوچک کردن طحالهای بزرگ بسیار مفید است و بدیهی است موارد مذکور بیشتر برای افراد با مزاج سرد و خشک و یا غلبه سودا میباشد،چون یکی از عوارض افزایش سودا، بزرگ شدن و دردناک شدن طحال است.از آنجاییکه دارای گرمی مفیدی است،
برای معدههای سرد، خوب است. همانطور که قبلا گفته شد علائم کبد و معده سرد به طور عمده عبارت است از سوءهاضمه، سردی بدن و اندامها، ضعف قوا و تهوع.
جرم آن (منظور خام خوردن آن است)، دیر هضم بوده ونفاخ است؛ به همین دلیلهمان گونه که در حدیث اشاره شده است باید بصورت پخته ویا مربا مصرف شود، یا همراه با برخی ادویه جات گرم مثل دارچین استفاده گردد.
تخم هویج خاصیت مدر (ادرار آور) دارد و آن هم باعث تقویت قوه جنسی می شود وبصورت پودر یا جوشانده قابل استفاده است.
خودهویج هم مدر است.هویج بازکننده ومفتح انسدادهای مجاری کوچک داخل کبدی است وبواسطه این خاصیت می تواند برای بهبود عملکرد کبد وکبد چرب مفید واقع شود.
از بین برنده رطوبتهای مانده وزاید بدن می باشد که عامل چاقی، کسالت، خستگی عمومی و انسداد مجاری کوچک هستند.
برای سرفه و دردگلو وقفسه سینه مفید است که این مشکلات در فصل پاییز وزمستان شایع هستند. لازم بذکر است افراد با مزاج گرم نباید در خوردن آن زیاده روی کنندوهمچنین کسانی که از چاقی رنج می برند،زیرا هویج به دلیل غذائیت زیاد، چاق کننده است.
http://www.tim.ir/post-971-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%DA%A9_(%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AC_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C).html