?بسته سلامت فارس?
?خواص سیب?
?سیب مقوی مغز است.
?فشارخون را منظم میکند.
?جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد.
?از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری میکند.
?اثر آرام بخشی دارد،دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است.
? آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود.
? برای دندانها و لثهها مفید است،اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندانها و لثهها را تمیز میکنند.
///////////////////
نظرات تحقیقی خودم
سیب داروی فوق العاده موثر در بدن از منظر طب الائمه علیهم السلام و طب سنتی :
* امام صادق (ع): اگر مردم مى دانستند که در سیب چیست ، بیمارانشان را جز به سیب درمان نمى کردند. بدانید که سیب ، بویژه ، سودمندترین چیز براى قلب و مایه ى شست و شوى آن است .
* امام صادق علیه السلام : سیب ، پالاینده و خوش بو کننده معده است .
* امام صادق (ع)-: سیب ، معده را گشایش میدهد، همچنین فرمود : سیب بخور، چرا که حرارت را فرو مى نشاند، درون را سرد مى کند و تب را مى برد.
* در حدیث دیگرى است که فرمود: وبا را از میان مى برد.
* امام صادق علیه السلام : به تب داران خود سیب بدهید، چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست .
* دعائم الاسلام – درباره امام صادق (ع) روایت شده است که : مردى از سرزمینى وبا زده به ایشان نامه نوشت و از وباى آن جا خبر داد.
امام (ع) در پاسخ نوشت : ((بر تو باد سیب . آن را بخور)).
او هم این کار را انجام داد و عافیت یافت .
و فرمود: ((سیب ، حرارت را فرو مى نشاند و درون را خنک مى کند و تب را مى برد)).
* از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: ((اکل التفاح فی اسحار)) یعنی سحرگاهان سیب بخورید.
* سیب شناسی از نظر مزاج :
مزاج سیب شیرین و رسیده : گرم و تر و مصلحات آن دارچین و گل قند عسل
مزاج سیب ترش : سرد و خشک
مزاج سیب میخوش : معتدل
سیب قرمز تازه بیشتر از سیب سفید مفید است.
* خاصیت ذاتی و دارونی سیب :
تقویت کننده مغز و اعصاب – دفع کننده سرطان های ریه،معده و پروستات — دفع کننده مرض چاقی – خنثی کننده سموم و زهر در بدن – حل کننده اسید اوریک بدن – حذف مواد سنگین در روده ها – دفع مدفوع خشک شده از روده ها – بهبود عملکرد دستگاه گوارش – داروی موثر برای سیستم کودکان – تقویت کننده عضلات بدن – آرامش دهنده قلب – بوئیدن آن نشاط و شادی تولید میکند – برطرف کننده افسردکی – دفع کبد چرب – دفع کننده سیاتیک – حلّال کلسترول و دافع ازدیاد فشار خون و از سکته های قلبی جلوگیری می کند – ضد روماتیسم- ملیّن کننده – خون غلیظ را تصفیه می کند – بافت های سلولی را جوان نگاه می دارد – جوان کننده – طراوت بخش پوست بدن بالاخص صورت – دفع پیری زود رس در تمام سلولها – پاکیزه کننده رحم و دفع عفونت زنانه – تنظیم کننده قاعدگی – دفع اسهال های خونی – دفع روماتیسم – کم کننده حرارت بدن – داروی ویژه سرماخوردگی – خوردن یک سیب در روز، طبیب را دور می سازد – درمانگر تبخال وآفت دهان باعسل صبح ها – دافع زکام – داروی مقوی برای تقویت جسم – دفع کننده اسهال های صفراوی و سنگ کلیه – تقویت کننده باروری بشرطی که فراوان میل شود – ویار زنان را می کاهد – خوردن سیب قبل از خواب ، بی خوابی را رفع می کند- استفراغ صفراوی را بند می آورد – دردهای سوداوی را برطرف می نماید –
روشهای سیب خوردن :
* معجون ویژه سیب درمانی : افراد کهنسال و معده ضعیف بایستی سیب رنده شده ( نیم کیلو ) همراه با گلاب ( نصف لیوان ) و عرق بید مشک ( نصف لیوان ) و عسل یک الی دوقاشق و اندکی زعفران را مخلوط و در صبح و عصر مصرف کنند .
( این ترکیب برای کسانی که دارای دهان تلخ و صبحگاهان حالت تهوع دارند و در میانه روز بشدت دارای ضعف هستند مفید است )
* رب سیب برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است .
(طرز تهیه رب سیب: آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد. )
خوردن رب سیب : غلیان خون و صفرا را فروکش می کند ، زنانی که خونریزی ماهانه آنها زیاد است در ایام عادت هر روز صبح دو و سه قاشق غذا خوری مربای سیب بخورند تا ترشح خون آنها کاهش یابد .
* ابن سینا در این باره می نویسد: المشوی فی العجین ینفع من الدود و من ذوسنطاریا
اگر سیب خوراکی را در خمیر گرفته در تنور بریان کنند برای درمان کرم روده و معالجه اسهال خونی سودمند است.
* ابن سینا می گوید:ان کان هناک غم من الحراره کان عظیم النفع. اگر انسان غمگین باشد و حرارت بر مزاج غلبه داشته باشد، سیب در تعدیل حرارت و رفع غم و اندوه نفع دارد.
* مردم انگلیس چون عقیده دارند که هر کس روزی یک سیب بخورد پزشک را از خود دور کرده است .
* شیره سیب اثر مفیدی در سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه، بیماریهای سینه و حالات عصبی دارد.
مضرات سیب :
سیب معمولی : بعد از خوردن سیب نوشیدن آب ضرر و موجب فساد غذا در معده می شود.
سیب کال : موجب تب های مختلف، ضعف حافظه، نفخ شکم و درد عضلات می شود.
سیب ترش : زیاد خوردن سیب ترش و نارس باعث کم شدن حافظه و ایجاد فراموشی می شود ، اعصاب را ضعیف و انسان را ترسو می کند .