📚📚💊💊💊💊مزاج انار بسته به مزهاش متغیر است.
طبع انار شیرین
اول اینکه شیرین باشند. طبع این انارها نزدیک بهرمعتدل است. یکی از مصلحهای این نوع انار زنجبیل پرورده است. ممکن است این انارها برای برخی افراد بسیار نفاخ باشند. انارهای شیرین انسانهای گرممزاج را از نظر جنسی بسیار توانمند میکند. چون به نوعی رگها را باز کرده و خونرسانی بهتری به عروق صورت میگیرد. طبع این انارها کمی خنک است و به همین خاطر کارکرد کبد را بسیار بهبود میبخشد و از آنجا که خون را تمیز میکند، رنگ چهره را هم باز میکند.
طبع انار ترش
دوم اینکه ترش باشد. این انارها طبعی سرد و خشک دارند بنابراین قابض هستند و میتوانند باعث ایجاد یبوست شوند. مصلح آن عسل، گلاب و گلپر است. البته در منابع طب سنتی آمده است که انار شیرین و انار ترش مصلح همدیگر هستند و طبع همدیگر را معتدل میکنند. یعنی بهتر است این دو با هم خورده شوند. انار ترش ادرارآور است و حرارت معده را فرو مینشاند. کسانی که معدهشان غذاهای سنگین را به راحتی هضم میکند معدههای گرمی دارند. البته این گرمی معده باعث بروز مشکلات بسیار دیگری میتواند بشود. از دیگر مشکلاتی که انار ترش رفعشان میکند حرارت خون است. همچنین تپش قلب گرم و صعود بخار غذا از معده به سر نیز با انار شیرین میتواند بهبود بیابد.
طبع انار ملس
انار ملس یا ترش و شیرین هم طبعی سرد و تر و نزدیک به اعتدال دارد. به این انارها میخوش هم میگویند. در میان این سه دسته انار، انار میخوش برای تسکین تیزی خلط صفرا که حرارت ایجاد میکند. بیشترین اثربخشی را دارد.
خواص انار از نظر طب سنتی
همانطور که گفته شد انار شیرین و انار ترش مصلح همدیگر هستند. پس بهتر است در یک کاسه چندین انار را دانه دانه کرده و با هم مخلوط و سپس مصرف کنید. یک مصلح دیگر که برای انار شناختهاند مصطکی است.
انار اعضای رییسه بدن خصوصا قلب را جوان میکند.
اگر وقتی فصل انار میشود آن را به طور روزانه مصرف کنید، میتواند خون را تا هضم چهارم تصفیه کند و دستگاههای رئیسه (مغز، قلب، کبد و دستگاه تناسلی) را به شکل شگفتانگیزی جوان و سالم کند. سپس تمامی اندامها، عروق، مفاصل و پوست را احیا میکند.
یک نکته دیگر که در طب سنتی بر روی آن تاکید دارند و در احادیث هم به آن اشاره شده مصرف کردن انار با پیه آن است. پیه انار همان قسمتهای سفید لابلای دانههاست که دانهها روی آنها قرار داده شدهاند.
پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: انار را با پیه آن بخورید، زیرا شستشو دهنده معده است.
پیه انار کمی سفت و متراکم است. اگر هم آن را بجوید حس میکنید که دهن را کمی میگیرد. اگر انسانی که معده سالمی دارد انار را با پیه مصرف کند این ماده باعث تمیزی معده شده که اصطلاحا میگویند معده دباغی میشود. گاهی مواد زاید و بلغمی لابهلای پرزهای معده گیر میکنند و به هیچ شکلی هم تمیز نمیشوند. پس به مرور زمان در جای خودشان سفتتر و غلیظتر میشوند. این مواد زاید میتوانند منجر به اختلالات گوارشی، درد، نفخ، احساس سنگینی در شکم، حالت تهوع، سوءهاضمه و سوءجذب شوند و با کمک موادی، چون پیه انار و باقالی دفع میشوند.
پیه انار معده را دباغی میکند و آن را از بلغم لزج پاکسازی میکند.
انار خونساز است. بهترین زمان مصرف انار برای این که خونساز بودن خود را نشان دهد صبح و قبل از صبحانه است. انار مقوی قلب، مفرح، دفعکننده چربی، رفعکننده سموم و اغلب عفونتهای داخلی است.
رب انار هم که از غلیظ کردن آب انار به دست میآید خواص بسیاری دارد.
بهترین نوع انار، اناری است که کاملا رسیده باشد و دانههایش بزرگ باشد. باید هسته وسط دانه کوچک باشد و دانههایش آبدار باشند. اناری که انتخاب میکنید باید نسبت به جثهاش وزن خوبی داشته باشد، پوستش صاف، نازک و بدون ترک باشد.
بهتر است افراد سردمزاج در خوردن انار احتیاط کنند و اگر انار میخورند آن را با زنجبیل بخورند. بعد از مصرف انار هم آب جوش و نبات میل کنند.
t.me/Dr_Saeed_Mirzaee
////////////////////////////////////////
📚📚📚📚انار در علم کلاسیک:
انار هزاران سال است، که بعنوان دارو مصرف میشود. از فواید و خواص انار میتوان به اثرات درمانی و بهبود دهنده آن در بیماریهای قلبی، فشارخون بالا و بعضی از انواع سرطان همچون سرطان پروستات اشاره کرد. یکی از آخرین تحقیقات دانشمندان در مورد فواید و خواص انار نتیجه میگیرد، که مصرف روزانه یک لیوان آب انار برای مدت دوهفته میزان تستوسترون موجود در بزاق را ۲۴ درصد افزایش داده و تاثیراتی هم برروی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد دارد.
فواید درمانی و خواص انار
انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده (حدودا به اندازه چای سبز) و دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم میباشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است، اما طبق بعضی از تحقیقات ممکن است فواید درمانی زیر را بدنبال داشته باشد:
مصرف روزانه یک لیوان آب انار برای مدت دوهفته تاثیراتی بر روی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد دارد.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پستان
کمک بدرمان اسهال
کاهش کلسترول خون
کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن
مفید برای زنان در دوران قاعدگی
کمک به درمان هموروئید
جلوگیری از آسیب دیدن سلولها
کمک به سلامت لثهها
کمک بدرمان عفونتها
سایر مزایای استفاده از انار و یا آب انار:
مصرف روزانه آب انار میتواند به کاهش فشارخون کمک کند.
مصرف روزانه ۲۲۷ میلی لیتر آب انار به طرز چشمگیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش میدهد.
مصرف انار و یا آب انار میتواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچههای قلبی نمیرسد، بهبود بخشد.
آنتی اکسیدان های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.
انار یکی از معدود میوههایی است که آب میوه آن به اندازه خود آن خاصیت دارد.
تداخلات دارویی انار
در هنگام مصرف انار با هریک از داروهای زیر محتاط باشید:
کاربامازپین (Tegretol)
روزوواستاتین (Crestor)
تولباتامید (Orinase)
وارفارین (کومادین). مصرف انار با وارفارین ممکن است، اثر و اثرات جانبی وارفارین را افزایش دهد.
داروهایی که برای فشار خون بالا استفاده میشوند. از آنجا که انار خود کاهش دهنده فشارخون است، مصرف انار با این داروها میتوان باعث افت شدید فشارخون شود.
http://t.me/Dr_Saeed_Mirzaee