📚📚📚📚🍳 در چونوچند زرده تخممرغ (۱)
🖊 دکتر مجید انوشیروانی
🔸با ملاحظه آموزههای طبیبان حکیم، میتوان متناسبترین زمان برای آبپز کردن تخممرغ را پنج دقیقه پس از جوش آمدن آب دانست که در این حال زرده تخممرغ نه کاملاً سفت میشود و نه روان و سیال میماند. در نیمرو هم زرده باید به همین حالت درآید. در متون پزشکی ایرانی، چنین زردهای، زرده نیمبرشت نامیده شده، و آمده است که اگر شرایط گوارش متعادل باشد بدن از آن خون لطیفی میسازد که در قوام اعتدال دارد یعنی نه چندان رقیق است و نه چندان غلیظ.
🔹برداشت کنونی نگارنده از اعتدال قوام خون، این است که نسبت توده گلبولهای سرخ به پلاسما معتدل باشد. اگر پلاسما (بخش مائی) نسبت به توده گلبولهای سرخ (بخش متین) بس بیشتر باشد خون رقیق خواهد بود، و اگر توده گلبولهای سرخ نسبت به پلاسما فراوان باشد خون غلیظ خواهد بود.
🔸با این دیدگاه، فرآورده هضمی انار، خونی رقیق است؛ و فرآورده هضمی گوشت گاو، خونی غلیظ میباشد و فرآورده هضمی زرده نیمبرشت خون معتدلالقوام است.
✅ زرده نیمبرشت از دیدگاه حکمای کهن، پیشساز تولید خون و منی، و مقوی قلب و مغز است گرچه نمیتوان… 👇
آن را برای همگان و در تمام دورههای سنی و در همه فصلهای سال سودمند دانست.
🔺این مطلب را به مبتلایان کمخونی فقر آهن، مادران شیرده و باردار، افراد لاغر سردمزاج، و افسردگان پاییزی برسانید.
✍️ توضیحات بیشتر را در نوشتار بعدی بخوانید.
🔸نویسنده، همرسانی این نوشتار را بدون کم و زیاد، و با ذکر لینک این کانال و نام نویسنده مجاز میشمارد.
https://telegram.me/Hikmatbasedmedicine