آخرین مطلب

گرمازدگی و راهکارهای مقابله بر مبنای طب سنتی

🔰نیش و نوش در گرمازدگی

🔹امروز اول تیرماه، بلندتربن روز سال و روز انقلاب تابستانی بود… هنوز گرما در پیش است و همه -چه کسانی که حرارت بنیادی اندکی دارند مانند خردسالان و سالخوردگان، و چه جوانان گرم‌مزاج- باید برای رویارویی با گرمازدگی آماده باشند.

🔸گرمازدگی با افزایش دمای بدن، بی‌حالی و خستگی، احساس ناخوشی، و چندین علامت دیگر در سیستم‌های گوناگون بدن پدیدار می‌شود:
– علایم قلبی‌عروقی (کاهش فشارخون، افزایش ضربان قلب)
– علایم مغزی‌عصبی (گیجی و منگی، سرگیجه، سردرد)
– علایم گوارشی (تشنگی شدید، تهوع، استفراغ، اسهال، بی‌اشتهایی)
@hikmatbasedmedicine

👆همه این علایم مهم هستند و بایست به آنها رسیدگی کرد ولی با توجه به نقش سازوکارهای لوله گوارش در سلامت اعضای دیگر بدن، علایم گوارشی مانند تهوع و اسهال اهمیت ویژه‌ای دارند زیرا اختلال سد مخاطی لوله گوارش در فرآیند گرمازدگی می‌تواند به پیامدهای دیگری منجر شود که گاه مزمن یا عودکننده خواهند شد.

🔹کسانی که در گرمازدگی دچار تهوع، استفراغ، یا اسهال (بویژه اسهال خونی) می‌شوند برای پیشگیری از این پیامدها باید به این نکات توجه کنند:
– بهترین‌ نوشیدنیِ مناسب آنان، آب سیب ترش‌وشیرین، یا دمنوش سیب یا دمنوش به (با دمای خنک) است. شربتی از خیسانیده تخم بارهنگ همراه با گلاب نیز بسیار سودمند است.
– مصرف خیار و دوغ و عسلاب و سرکه خالص برای آنان مناسب نیست.
– بجای رب گوجه باید رب انار ترش‌وشیرین به‌کار ببرند.
– بهترین غذای آنان چلوگشنیز با تخم گشنیز و قدری سماق است.
– خوردن گوشت در این وضع باید کم شود و بصورت گوشت کبابی یا جوجه‌کباب با رب انار باشد.

🖊دکتر مجید انوشیروانی (متخصص طب ایرانی)

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈