1. سنگ و فرهنگ توالت ایرانی : مستحب است مواقع تخلیه به پای چپ حائل باشیم چون به هنگام نشستن در روی سنگ توالت ایرونی ماهیچه ران چپ و عضله شکم به سمت روده فشار می آورد زیرا موقع تخلیه سنگینی بدن روی پای چپ است به همین سبب است که تخلیه فضولات در روده به طور کامل و به مدت زمان کمتر انجام میشود حتی از قسمت تحتانی طحال (سمت چپ )تا انتهای مخرج به یکباره مدفوع دفع میگردد که برای سلامتی کل بدن بسیار مناسب و مفید و تاثیرگذار است .

  2. نصب سنگ توالت فرنگی: از نطر محققین طب سنتی موجب امراض روده ( کولیت . قولنج )میشود زیرا نشستن روی این توالت فشارهای لازم به روده و شکم وارد نمی کند و فضولات هضم نشده در روده ها باقی میماند و طبعا” فساد و گندیدگی در روده بزرگ را ایجاد میکند و به عبارتی دیگر بیشترین تفاله ها یا مدفوع در سمت چپ بدن در روده بزرگ انباشته میشود و اگر این فشاربه هنگام نشستن بر روده بزرگ توسط پای چپ و ماهیچه ران سمت چپ و عضله شکم فشار نیاید تخلیه به راحتی انجام نمیشود .

  3. هنگام ورود به توالت ، ابتداء با پای چپ وارد شوید زیرا ورود با پای راستی اشکال دارد به علت وجود بزرگی کبد در سمت راست و سنگینی قسمت راست بدن در موقع حوادث ، ابتداء پای راست شل شده و می افتد به همین دلیل اگر کسی هنگام وارد شدن به توالت سکته کرد و مرد به داخل توالت نمی افتد پس بهتر است ابتدا با پای چپ وارد توالت نشوید و موقع بیرون آمدن ابتداء با پای راست بیرون بیایید ( دکتر شهید پاک نژاد )

  4. مستحب است در توالت که نشستن برپای چپ بوده باشد چون راست روده از پهلوی چپ به مقعد ختم میشود این گونه نشستن ها اجابت آسان تر و سهولت انجام میگیرد .

  5. انسان نبایستی در موقع تخلی روبه قبله یا پشت قبله بنشیند احتیاط واجب است که بچه ها را موقع دفع مدفوع و ادرار روبه قبله . یا پشت قبله ننشانید .

  6. از تخلی نمودن در محاذی آفتاب و ماه نهی شده است .

  7. نهی شده از آنکس که تخلی و بول کند و عورتش محاذی آفتاب یا ماه باشد .

  8. در موقع تخلی از صحبت کردن ، غذا خوردن ، آشامیدن نهی شده است چون بخشی از خون که به لگن آمده و برای تخلیه مدفوع و ادرار فعال شده ، سبب میگردد مقداری از حجم خون گرفتار جویدن و بلعیدن مصرف شود و در نتیجه در تخلی و دفع خلل وارد میشود ، ثانیا” مکان آلوده به میکروب های خاص است که باباز شدن دهان میکروب وارد فضای دهان و دندان و لثه و حنجره شده و موجب رشد بیماری ها میگردد .

  9. حضور مستمر ، پی در پی ، زیاد نشستن ، حتی کم نشستن بعد از تخلی در توالت موجب فشار بدن بر وریدهای اطراف مخرج و در نتیجه بیرون زدن مقعد ( بیماری قرن ۲۱ ) و نهایتا بواسیر و شقاق مقعد میگردد و اگر عجله کند نتیجتا” بخشی از فضولات مانده و ماده ای بنام تریپتوفان که سمی است و استعداد جذب مجدد در بدن را دارد و در مدفوع میماند و به بدن ( خون ، پوست ، کیسه صفرا و کلیه ها ) آسیب میرساند .

  10. بعد از تخلی لازم است که اول مخرج مقعد شسته شود و سپس آلت و دهانه رحم شسته شود برای تحریک راکسیون و ….

  11. شتشو و تطهیر بعد از تخلی با دست راست و انگشترها مکروه و نهی شده است .

  12. به هنگام دفع ادرار و یا مدفوع نباید کاری کرد که نصفه کاره رها شوند خصوصا” در موقع ادرار کردن کودک ، زیرا این عمل عامل بیماری در مقعد و روده ها میگردد.

  13. در توالت ، هرگز خانم ها و آقایان بعد از ادرار و مدفوع ، خودشان را با دستمال کاغذی ( که از مواد آهکی ساخته میشود )پاک نکنند چون چرک و عفونت شدید وارد واژن و رحم و مقعد میشوند که بهبودی آنها بربدن آدمی بسیار مشقت بار و گران تمام میشود .

  14. شستن دست و پا ، وضوگرفتن ، استحمام در توالت نهی شده است زیرا به علت متصاعد شدن گازهای خطرناک در سلولهای پوستی رسوخ خواهد کرد .

  15. در توالت ها از مسواک زدن و نگهداری مسواک و مواد شوینده به علل ایجاد بدبویی در دهان بشدت پرهیز شود .

  16. اگر محیط توالت در اتاق ها و یا کنار آشپزخانه مهندسی شود سبب میشود که گازها و سموم خطرناک به فضای محیط خانه و یا محل کار سرایت کرده و بستری از انواع امراض تولیدشده و کم عمری و اختلال در مغزها شکل بگیرد.

  17. حرف زدن در توالت هنگام تخلی بشدت نهی شده است سبب میشود که حاجت فرد برآورده نشود .

  18. استنجاء( پاک کردن) مدفوع با اشیاء محترم حرام است مثل کاغذ و یا پارچه ای که دارای نوشتاری از اسمالله و یا قرآن مجید ،نام های رسول و پیغمبران و ائمه یا حدیث بوده باشد.

  19. ازادرار کردن در جاهای سفت و سخت پرهیزشود به سبب ترشح بول و نجس شدن بدن و البسه ، بجای آبن به جای بلندی رفته و یا به خاک نرم ادرار شود .

  20. از ورود به دستشوئی بدون چراغ و نور نهی شده است چون در تاریکی نمی توان هنگام اجابت مزاج به آن چه خارج میشود نگاه کرد چون بخشی از درمان لگن را میتوان از مشاهده انگل ها ، چرک ، بخارات و خون جستجوکرد .

رنگ ادرار و مدفوع سفید : نشانه غلبه خلط بلغم ( سردی و تری )

رنگ ادرار و مدفوع زرد روشن : سالم بودن اخلاط

رنگ ادرار و مدفوع زرد تیره : نشانه غلبه خلط صفرا ( گرمی و خشکی )

رنگ ادرار و مدفوع خاکستری و قهوه ای و سیاهرنگ : نشانه غلبه خلط سودا ( سردی و خشکی )

 ۲۲ -از ریختن مواد غذایی از قبیل ( نمک ، چربی ، نان ، برنج ، قند و… ) پرهیز شود چون با ریختن مواد غذایی در توالت برسطح فضولات موجود در آن پرده ای عایق کشیده شده و مانع از رسیدن اکسیژن هوا به باکتری ها شده و در نتیجه اکسیداسیون باکتری هوازی روبه کاهش رفته و اعمال باکتری غیر هوازی روبه رشد و گازهای خطرناک ایجاد میشود که این گازها خطرناک و کشنده هستند . خاصه آنکه حشراتی مثل سوسک آنها را به سطح اتاقک توالت منتقل نمایند .

۲۳- از ادرار و مدفوع کردن زیر درختان میوه دار ، آب های جاری ، سبزه ها ، استخرها ، درمسیر عبورمردم ، در مسیر جویها ، سوراخ جانوران ، کنار مساجد و اماکن مقدسه ، چشمه ها و غیره پرهیز شود که در شریعت اسلام بشدت نهی شده است و متاسفانه  در این قرن پوشک های کودکان و یا بزرگسالان آلوده به مدفوع در سطل های اشغالی از مصایب بزرگ بیماریها در هرکوی و برزن شده است  .

۲۴- تخلی بول و غایط به صورت ایستاده موجب بیماری گسترده به لگن آدمی میشود و خصوصا ” در آب ایستاده بول و غایط کردن باعث تسلط اجنه و شیاطین شده و سبب دیوانگی ها و غلبه فراموشی شذه است و در شریعت اسلام بشذت نهی شده است .

 ۲۵- در توالت ها اگر بصورت لخت و یا باپاهای برهنه وارد شوید چون عرق بدن با گازهای موجود در اتاقک توالت، سبب میشود اوره ای جدیدبر پوست بدن ایجاد شوند .

 ۲۶- پوشانیدن سر در هنگام دستشویی مستحب است . در فایده آن چنین نوشته اند:با توجه به اینکه در دستشویی فضای اکسیژن دار فوق العاده نسبت به فضای بیرون کم تر است و دارای آلودگی بیش تر است ،موجودات ذره بینی در چنین محیطی بسیار بیش تر رشد می کنند. علاوه بر اینکه در دستشویی غالبا گاز های دیگری نیز متصاعد می شوند که مضر هستند . در چنین فضایی اگر سر برهنه باشد ،در حالی که رگ های ناقل خون انقباض و انبساطی نشان دهند وخون بیش تری به سمت احشای درونی بدن ارسال می شود که احتمالا برای بدن مضر است. لزوم پوشاندن سر روشن می شود . زیرا سر مرطوب و چرب ،محل بسیار مساعد برای رشد میکروب ها است. پوشاندن آن از از ورود میکروب ها از طریق مو ها جلوگیری می کند . برای اطلاع بیش تر به کتاب اولین دانشگاه وآخرین پیامبر ،اثر شهید دکتر پاک نژاد ، ج ۱۲ ، ص ۸۰ به بعد مراجعه نمایید .

منابع :

۱=http://www.islamquest.net/fa/archive/question/th21516

۲- کتاب غذا درمانی دایره المعارف جامع ص ۱۲۵ الی ۱۲۷

مضرات زیاد نشستن در دستشویی
ورم پا
ضعف اعصاب و دماغ
وسواس و خیالات واهی
سرگیجه
ضعف دید چشم
صداهایی که در گوش می‌پیچه
علت اصلی طولانی بودن تخلی یبوست می باشد که ام الامراض است.
کسانی که دچار این بیماری هستند در اولین فرصت خود را درمان کنند.
#رحیق #طب_ایرانی #طب_اسلامی #طب_سنتی #خیراندیش
#نسخ_استاد 🎪🍓🌱˼
♡› http://splus.ir/tebiranii
https://eitaa.com/Tebiranii
https://rubika.ir/tebiranii
https://ble.ir/tebiranii
https://gap.im/Tebiranii
https://iGap.net/tebeiranii