آلمانی ها سی درصد داروهای گیاهی برای درمان مصرف میکنند
سلامت نیوز: رئیس مرکز تحقیقات بالینی دانشگاه علوم پزشکی شاهد گفت: ۳۰درصد آلمانیها داروهای گیاهی مصرف میکنند. در کشور هند ۸۰درصد کل خدمات بهعهده نظامهای سنتی و مکمل است که حدود ۶ مکتب را هندیها کار کردند که یکی از شاخههایش همین طب سنتی ایران است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم, محسن ناصری درباره طب سنتی اظهار داشت: در کشور ما آن سطحی که سیاست گذاران به موضوع طب سنتی نگاه میکنند باید خیلی فراتر باشد، در کشور چین ۴۰ درصد کل خدمات ملی سلامت توسط طب سنتی اتفاق میافتد.
بهگفته وی در کشور هند ۸۰ درصد کل خدمات بهعهده نظامهای سنتی و مکمل است که حدود ۶ مکتب را هندیها کار کردند که یکی از شاخههایش همین طب سنتی ایران است که در آنجا تحت عنوان یونانی مدیسین میشناسند.
رئیس مرکز تحقیقات بالینی دانشگاه علوم پزشکی شاهد عنوان کرد: این است که از کشوری که در فرهنگ دنیا پایهگذار بوده است، انتظار میرود که سیاستگذاران مطالب را فراتر ببینند و این شایسته نام ملت ایران است، که متأسفانه فکر میکنم در ملت ایران یک درصد، زیر یک درصد باشد.
ناصری ادامه داد: برای اینکه ما تازه شروع کردیم و چینیها در سال ۱۹۵۱ شروع کردند و ما در ۱۳۸۶ شروع کردیم. ما الآن حدود ۵۰۰ نفر دستیاران و اساتید طب سنتی داریم که در دانشکدهها تعلیم دیدند که اگر به کل تعداد پزشکان که چیزی حدود ۱۵۰ هزار نفر است، مقایسه کنیم, یک عدد بسیار ناچیزی هست, یا سهم دارو در آلمان این سطح را بالا میبینند، حدود ۳۰ درصد کل داروها در کشور آلمان که بزرگترین فروشنده داروهای شیمیایی در ایران و به دنیا است، ۳۰ درصد آلمانیها داروهای گیاهی مصرف میکنند.
طب سنتی طبی پیشگیرانه است؛ حدود ۷۵درصد بیماریها را میتوان با طب سنتی پیشگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم, مردم ۷۰ درصد هزینههای درمان را از جیب میدهند. ۷۰ درصد هزینههای درمان از جیب مردم رفتن چیز کمی نیست یعنی مردم واقعاً با این هزینهها گرفتارند.
بسیاری از افراد برای درمان ساده سرماخوردگی به متخصص داخلی مراجعه میکنند که این غلط است. متخصص هم حاضر نیست بگوید که “شما میتوانستید به پزشک عمومی مراجعه کنید”.
از ۳۰ سال پیش تمام کشورهای دنیا برای اینکه سبک زندگی مردم را اصلاح کنند، حرکت کردند و در اصلاح سبک زندگی, بحث سلامت یعنی سلامت جسمی را بیشتر مدنظر قرار دادند.
در بحث تغذیه، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات باید نظام سلامت بیشتر تلاش کند. حدود ۷۵ درصد بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای سرطان، مفاصل، دیابت و فشار خون و تمام این مشکلاتی را که مردم گرفتار آن هستند, میتوان با طب سنتی پیشگیری کرد.
هماکنون در ایران از نوزادی به بچههایمان آنتیبیوتیک میدهیم و این آنتیبیوتیکها مقاومت درمانی ایجاد میکند، به همین دلیل هم که وقتی به بیماریهای جدی و سخت مبتلا میشوند به هیچ وجه داروهای سطح پایین و سطح اول دارویی جواب نمیدهد و حتماً باید داروهای گرانقیمتتر و سطح بالاتری را به کار برد.
از طب سنتی و قدیمی خودمان دور شدیم و این طب نوین آنقدر ما را احاطه کرده که یادمان رفته است ما خودمان با محمد غزالیها، بوعلیها، رازیها و… عجین بودیم.
در این رابطه فاطمه رخشانی ــ معاون سابق وزیر بهداشت دولت نهم میگوید: اگر دنیا مثل ما حرکت میکرد حتماً یک جایی کارش گره میافتاد و از پیش نمیرفت؛ چین را نگاه کنید, فکر کنید, نظام سلامت کشور چین با این جمعیت میلیاردی اگر میخواستند مثل ایران بیمارانشان را درمان کنند و تمام هزینه درمان را پرداخت کنند و کشورشان تا این اندازه برایشان پول خرج کند, مطمئن باشید الآن یک کشور پیشرفته نبود, اصلاً در همین بحث سلامتش مانده بودند.
بهگفته وی در چین وقتی مردمشان بیمار میشوند به بیمارستان مراجعه میکنند و نخستین کسانی که آنها را ویزیت میکنند متخصصین طب سوزنی هستند. با همین طب سوزنی خود بدون صرف چیزی بیمار را درمان میکنند و نیازی به تجویز داروهای گرانقیمت و پرداخت هزینههای جانبی ندارند.
حال اگر طب سنتی وارد بیمارستانها شود, قبل از اینکه طب رایج دارویی تجویز کند و با مزاج شناسی و با ارائه تدابیر ساده غذایی میتوان بهبودی بیماران را تسریع کرد.
بسیاری از افراد تا زمانی که دارو میخورند, احساس بهبودی دارند و با حذف دارو بیماریشان خود را بیشتر نشان میدهد. در کشورمان کم خرج بهداشت و درمان صورت نشده؛ ولی چقدر رضایت مردم را بالا بردیم؟ هماکنون مردم هم ناراضی هستند، پزشک ناراضی است و در مجموع همه ناراضی هستند. چرا؟ بهدلیل اینکه حرکت درستی صورت نگرفته است, سمت و سویی که میرویم, سمت و سوی درستی در کشور ما نیست. مخالفت با طب سنتی برای کشور صدمات جبران ناپذیری به بار میآورد, طب سنتی طبی پیشگیرانه است