آخرین مطلب

گزگز، بی‌حسی و خواب رفتگی پاها با نگاهی به طب سنتی چیست :

*** بخشی از علل خواب رفتگی های دست و پا بصورت خلاصه عبارتند از :

 سکته ناقص و کامل – تورم پروستات – عصبانیت دائمی – گرفتگی شدید عروق ناشی از حضور عفونت در بخش پایین تنه – کم کاری تیروئید – آسیب دیدگی عصب و فشار بر آن – نفس نفس زدن زیاد – کاهش سرعت و مقدار خون در دست و پا ناشی از عفونت ها – زمینه قند خون که ناشی از مصرف بیش از حد شوری و شیرینی و ترشی است – بالارفتن چربی خون و سایر فضولات خون – افزایش صفرا در خون و آلوده شدن کیسه صفرا و فعال شدن یبوست – واریس – انسداد عروق – مصرف غذاو نوشیدنی داغ مکرر – تاثیر پذیری از الکل و دخانیات – بیماری ms – مصرف زنجبیل و داروهای گیاهی بسیار تند با مزاج خیلی گرم و خشک  – فشار خون بیش از حد در زیر زانو به علل گرفتگی عروق و یا کم خونی در زنان – مصرف داروی شیمیایی کوتریموکسازول است .

گزگز، بی‌حسی و خواب رفتگی پاها با نگاهی به طب سنتی چیست :

علل و عوامل گزگز، بی‌حسی و خواب رفتگی پاها چیست :

****خواب رفتگی یا پارستزی ، احساس سوزش و خارش سخت همراه با سوزن سوزن شدن عضو خواب رفته است که در دست و پا ایجاد میشود و این خواب رفتگی موجب سردی زیاد و یا برعکس گرمی زیاد در دست و پا میباشد و در طب سنتی سردی زیاد به سودای سرد و گرمی زیاد به سودای گرم نسبت داده میشود و دلیل آنرا به نشستن و تکیه و یا خوابیدن بر روی عضو دردمند و بیمار است و علت آن در اختلال عصبی ، اختلال جریان خون و اعلام پیام های اختلال در مغز میباشد .

*** بخشی از علل خواب رفتگی بصورت خلاصه عبارتند از : سکته ناقص و کامل – تورم پروستات – عصبانیت دائمی – گرفتگی شدید عروق ناشی از حضور عفونت در بخش پایین تنه – کم کاری تیروئید – آسیب دیدگی عصب و فشار بر آن – نفس نفس زدن زیاد – کاهش سرعت و مقدار خون در دست و پا ناشی از عفونت ها – زمینه قند خون که ناشی از مصرف بیش از حد شوری و شیرینی و ترشی است – بالارفتن چربی خون و سایر فضولات خون – افزایش صفرا در خون و آلوده شدن کیسه صفرا و فعال شدن یبوست – واریس – انسداد عروق – مصرف غذاو نوشیدنی داغ مکرر – تاثیر پذیری از الکل و دخانیات – بیماری ms – مصرف زنجبیل و داروهای گیاهی بسیار تند با مزاج خیلی گرم و خشک  – فشار خون بیش از حد در زیر زانو به علل گرفتگی عروق و یا کم خونی در زنان – مصرف داروی شیمیایی کوتریموکسازول است .

*** در مواردی که آسیب به رشته‌های عصبی کمر شدید باشد می‌تواند احساس ضعف و کاهش قدرت در عضلات پاها و یا اختلال در راه رفتن ، احساس خشکی و اسپاسم در ناحیه کمر  همراه علائم با احساس گزگز، بی‌حسی و خواب رفتگی در ناحیه پا باشد،

*** درصورتی که فتق دیسک بین مهره‌های کمری باعث وارد شدن فشار و آسیب به رشته‌های عصبی نخاع در ناحیه کمر شود این بیماری می‌تواند همراه با احساس درد تیر کشنده به ناحیه باسن، پشت ران‌ها، پشت ساق و حتی کف پاها بروز کند.

عواقب گزگز، بی‌حسی و خواب رفتگی پاها چیست :

سوزن‌سوزن شدن، گزگز و مورمورشدن یا احساس سوزش است که اصطلاحا آن را «پارستزی» می‌نامند. معمولا پارستزی زمانی رخ می‌دهد که مثلا در اثر بد نشستن یا نشستن طولانی‌مدت به صورت دوزانو یا چهارزانو پاها دچار خواب‌رفتگی شوند ولی اگر خواب‌رفتگی اندام به صورت روزمره یا مداوم یا خودبه‌خود و بدون فشار خارجی روی عصب باشد، می‌تواند نشانه یک اختلال یا بیماری زمینه‌ای در بدن باشد.

*** لمس شدن بدن و یا ضعیف شدن اندام های بدن مثل دست وپاها میتوانند دلیلی بر علل ناتوانی شدید مغزی و دیسک کمر و فتق کمر بوده باشد . و یا درمان براساس شدت بیماری دیسک کمر فرق می کند. در موارد درد شدید که بیرون زدگی دیسک بزرگ است و سبب فلج اندام های تحتانی و یا بی اختیاری در دفع ادرار یا مدفوع می شود، جراحی باید به سرعت انجام شود.

راهکارها ی درمانی ساده با ادبیات طب سنتی :

تقویت اعصاب بدن با مخلوط عرقهای اسطوخدوس با بادرنجبویه و بهارنارنج جمعا یک لیوان یکساعت قبل خواب – روزانه به اندازه یک نخود رویال عسل زیر زبان – دوری مطلق از گوشت گاو و گوساله و یا اندک خوردن گوشت های با کیموس بالا و سنگین مثل شتر مرغ و بوقلمون – دوری از تخم مرغ ماشینی – پرهیز از خوردن سیب زمینی زیاد و برنج_– دوری از استرس و عصبانیت – کاهش خلط صفرای بدن ( در وبلاگ خودم راهکار وجود دارد ) – مصرف مسهلات مثل شربت سکنجبین عسلی و خاکشیر در ناشتا و سپس پیاده روی آرام – دوری مطلق از یبوست بعنوان ام الامراض در کل بدن – اگر صفراوی هستید حتما از لباسهای سبز و آبی استفاده شود و از پوشیدن لباسهای رنگ تند قرمز پرهیز شود – مصرف مخلوط عرق خارشتر و خارخاسک روزی یک لیوان – مصرف روزی یک قاشق گرده گل زنبور عسل در یک لیوان آب ولرم به هنگام ضعف – دوری از پرخوری – با شکم پر و خالی استحمام نشود – مصرف چای کوهی بجای چای سیاه – ضماد روغن قسط از نوک انگشتان دست و پا به سمت زانو و یا آرنج – ضماد روغنهای بابونه با بنفشه – ضماد روغن خولنجان با روغن زیتون –  ضماد روغن کوسه ماهی در محل خواب رفتگی – قبل از مالیدن روغنها محل را گرم کنید – هر روز سه مرتبه هر بار یک لیوان از مخلوط مساوی عرق کرفس و سرکه انگبین میل شود – مصرف ترکیبی دمنوش بادرنجبویه با گاوزبان و سنبل الطیب همانند چایی –  پرهیز مواد صفراوی انجام شود و اصلاح تغذیه و پرهیز از مصرف نوشیدنی های گرم مزاج و خاصه نوشابه های رنگی صورت پذیرد – بخشی از لبنیات کاهش داده شود و یا با مصلح آن مصرف شود _ خوردن شربت شیره انگور _ خواب رفتگی در بخشی از زنان ، ناشی از کم خونی بوده که با خوردن شربت شیره انگور و جگر شتر جوان و یا معجون سیب رنده شده با گلاب و بید مشک و اندکی عسل کاملا” درمان میشود .

***راه رفتن با پایی که خواب رفته کار دشواری است و تنها راه‌حل شل گذاشتن و ضماد روغن های گیاهی متناسب با مزاج بدن هر فرد در اندام است تا آرام‌آرام به حالت طبیعی باز گردد.

*** گروهی از پزشکان طب امروز  ، راه رفتن در قسمت کم عمق استخرراموجب بهبودی دیسک کمر می شناسند. و لیکن در طب سنتی این روش را بر خلاف مزاج سرد شده می داند و مخالف است .

*** حتی الامکان از نشستن طولانی پرهیز شود و از خم و راست شدن و برداشتن اشیای سنگین یا رانندگی نیز دوری شود .