رابطه ی بین ذبح اسلامی و رشد باکتری ها
لیلا شهرستانی محقق علوم اسلامی است که در امریکا زندگی می کند و در رشته میکرو بیولوژی تحصیل کرده است. وی دوره لیسانس را در دانشگاه کالیفرنیا استیت یونورسیتی فولرتون در رشته بیولوژی و دوره فوق لیسانس را در کالیفرنیا استیت پالی تکنیک یونورسیتی در رشتهمیکروبیولوژی سپری کرده است .درجریان تحقیقات دانشگاهی جرقه ای در مطالعات میان رشته بین علوم اسلامی و میکروبیولوژی در ذهن وی زده می شود که باب جدیدی را در فعالیت های او می گشاید.
وی درباره فعالیت علمی خود می گوید: رشته ی تحقیقاتی من در میکروبیولوژی در مورد لاکتوفرین بود. لاکتوفرین یک مولکول پروتئینی است که در خون ما و در کلستروم (آغوز) شیر مادربه میزان زیادی وجود دارد. این ماده خاصیت ضد میکروبی دارد وباجذب آن را از دسترس میکروب خارج می کندو مانع رشد میکروب وتشکیل بیوفیلم می شود.
ماجرا این گونه بود که در یکی از رستوران های آمریکا به نام Jack in the box اتفاقی رخ داد وعده ای بدلیل ابتلا به اسهال خونی مردند و بعداً معلوم شد که علت این درگیریباکتری ها یی بوده اند که از طریق مدفوع زیر ناخن آشپز رستوران به گوشت منتقل شده و تعدادی از مشتریان را کشته است.
شرکتی که تامین کننده گوشت در ان ایالت بود به استاد بنده پروژه ای با اعتبار ۱۵ میلیون دلار را داد که بر اساس ان قرار شد ما در گوشت لاکتوفرین ها را فعال تر کنیم که اگر باز هم میکروبی در انها نفوذ کرد امکان رشد نیابد . اما متاسفانه میزان نفوذ لاکتوفرین در گوشت ها در حین آزمایش متغیر بود و این امکان وجود نداشت که به ماده ثابتی برسیم که اضافه کردن آن به گوشت میزان محافظت در برابر باکتری ها را افزابش دهد.
ما در لابراتوار این لاکتوفرین را فعال می کردیم و وقتی که تست می کردیم لاکتوفرین درحالت عادی باکتری ها را از بین می برد اما روی گوشت که امتحان می شد گاهی موفق و گاهی نا موفق بود.
من ازمایش روی نمونه ها را انجام می دادم . گوشت می گرفتم و محلول های متفاوت را ازمایش می کردم روزی تصادفاً دیرم شد و مجبور شدم که از منزل با خودم گوشت ببرم که گوشت اسلامی بود وقتی امدم واین تست را انجام دادم ، متوجه شدم که جوابها نسبت به گوشت های دیگرخیلی فرق می کند یعنی اولاً وقتی ما این باکتری ها را می گذاشتیم درصد نفوذ باکتری ها خیلی کمتر بود یعنی اصلاً باکتری نفوذ نمی کرد و وقتی هم آن را می شستیم اصلاً چیزی از باکتری باقی نمانده بود.
من دیدم خود باکتری وقتی به گوشت اسلامی می رسد نفوذ نمی کند و اگر هم کمی نفوذ کند با اب کاملا تمیز می شود. سبحان الله !
وقتی به استادم که هندی تبار است و دکترای خود را ازسوئد اخذ کرده است و به واسطه کشف دلایل میکروبیولوژیک مرگ تعدادی از زنان که از وسایل خاص بهداشتی استفاده می کردند مشهور شده است ودر ضمن با اینکه مسلمان نیستند ، از گوشت حلال استفاده می کنند ، جواب های آزمایش را نشان دادم خیلی متعجب شد.
در لابراتوار بعضی برایشان سوال شده بود که این چه گوشتی است که این قدر نسبت به نفوذ باکتری ها مقاوم هست . استاد ما در حالی که سالن را ترک می کرد گفت این گوشتی است که هرگز به شما اسهال خونی نمی ده!
برای من علت این مقاومت گوشت حلال بسیار مهم بود و نکته جالب تر این بود که سازمان گوشت امریکا برای تمیز نگه داشتن گوشت ۱۵ میلیون دلار خرج می کند تا این آقای هندی یک اسپری برای ایشان بسازد که به گوشت بزنند و مقاوم شود و ان وقت خود او می داند که اگر گوشت اسلامی ذبح شده باشد دیگر نیازی به این همه هزینه نیست.
همانطور که قبلا گفته شد لاکتوفرین به دلیل جذب آهن از رشد وتکثیر باکتری ها جلوگیری می کند. وقتی به روش اسلامی حیوان ذبح می شود اول شاه رگ زده می شود بدون اینکه نخاع قطع شود. وقتی شاه رگ قطع می شود چون که نخاع قطع نشده قلب هنوز در حال تپیدن هست وقتی قلب می زند همه خون از بدن خارج می شود و از انجا که تمام اهن در گلبول قرمز است وقتی که همه خون خارج می شود دیگر گوشت آهن ندارد و به خاطر همین نیازی به لاکتوفرین برای جذب آهن نداریم و باکتری ها هم به علت نبود اهن در خون جذب نمی شوند و اگر بشوند با شستشو با اب ساده از بین می روند.
منبع:www.pseudomonas.blogfa.com