🗣🗣🗣🗣🗣
نمک خوب یا بد؟
هوالشافی
امروزه مناقشهی بزرگی بر سر نمک در محافل پزشکی در جریان است که بسیاری از آنها به علت عدم شناخت کافی از نمک میباشد. در حال حاضر نمکی که در بازار به عنوان نمک خوراکی در دسترس مردم است به علت تصفیه صنعتی صرفاً دارای سدیم و کلر است و در صورتی که به آنید هم اضافه شده باشد دارایید نیز میباشد. مسلماً آنچه در کتب پزشکی مدرن در مضرات نمک به رشته تحریر در آمده است در خصوص همین نمک صنعتی تصفیه شده است. در حالی که آنچه در طب اسلامی- ایرانی در مزایای نمک صحبت شده، در مورد نمک صنعتی نیست و در مورد نمک بافری شده طبیعی است، ما در هوای تنفسی هم همین حالت بافری و تعادل را داریم و اگر بخواهیم صرفاً از اکسیژن خالص استفاده کنیم قطعاً ریههای خود را از دست خواهیم داد.
در روایتی حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند: هر کس قبل و بعد از غذا نمک بخورد خداوند سیصد و سی نوع بلا را که کمترین آنها جذام است از او بر طرف میفرماید و یا در روایت دیگر امام علی (ع) میفرمایند: هر کس غذا را با نمک آغاز کند هفتاد درد و دردهای دیگری که بجز خداوند کسی از آنها آگاهی ندارد را از خود دور مینماید، اگر بر سر سفرهای نمک نباشد ملائکه حاضر نمیشوند و صحت بدن وجود ندارد و سفره برکت نخواهد داشت.
حال ببینیم نمک مفید که این همه تاکید بر مصرف آن شده چه نمکی است؟ نمک طبیعی که توسط بشر دستکاری نشده و در طبیعت وجود دارد مثل نمک دریا، که حاوی سدیم، کلر، پتاسیم، ید، منیزیم، روی و کلسیم به میزان لازم برای سلامت سلولهای بدن است و با تعادل خود نه تنها مضر نیست بلکه مفید نیز هست. ولی نمک صنعتی که فقط حاوی سدیم، کلر و گاهی ید صنعتی است، برای سلولها میتواند سمی باشد.اینکه در طول دهههای اخیر چگونه نمک مفید طبیعی ما مثل خیلی مواد غذایی دیگر توسط نوع صنعتی و مضر آن جایگزین شده است جزء اسرار میباشد و رد پای استعمار را شاید بتوان در این فرآیندها جستجو کرد.
به طور قطع مصرف نمک صنعتی موجب اختلال عملکرد سلولی و بروز بیماریهای مختلف از جمله فشار خون میگردد. وجود یونهایی بجز سدیم و کلر در نمک طبیعی یک ترکیب متعادل و هماهنگ با نیاز طبیعی سلولهای بدن ما فراهم میآورد در حالی که در نمک صنعتی این تعادل وجود نداشته و ترکیب زیان آوری به سلولها تحمیل میگردد، بنابراین این طور نیست که الزاماً صنعتی سازی مواد غذایی به نفع بشر باشد و در اکثر اوقات این کار به ضرر بشریت تمام شده است.
یکی از موادی که در نمک صنعتی با تصفیه از نمک طبیعی جدا میشود و برای سلولها بسیار ضروری است و نبودن آن موجب بیماریهایی مثل تشنج میگردد، یون منیزیم است و ماده دیگر که برای رشد سلولها بخصوص در بچهها لازم است عنصر روی میباشد که باز در روند تصفیه نمک به وسیله مواد شیمیایی از آن گرفته میشود. بنابراین طب اسلامی- ایرانی مصرف نمک طبیعی بخصوص نمک دریا را توصیه و از مصرف نمکهای صنعتی و تصفیه شده نهی مینماید.
دکتر حسن اکبری
متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی
محقق و مدرس طب اسلامی- ایران
📚📚📚📚📚
دفاع دکتر حسن اکبری
دکتر اکبری در مورد نمک دریا یی پاک شده
نمک دریا یی پاک شده را به نمکهای تصفیه شده ترجیح دهید
نمکهای تصفیه شده همان سدیم کلرید خالص است که مانند یک سم سلولهای بدن را تخریب و موجب بیماری میگردد.
دکتر حسن اکبری متخصص طب سنتی– اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص نمک گفت: نمک دریا که ارگانیک و پاک شده است حاوی تمام عناصر به اندازهی کافی است و عاری از هر گونه آلودگی می باشد و نمکهایی که با نام نمکهای تصفیه شده ید دار در بازار وجود دارد به دلیل اینکه فقط حاوی سدیم و کلر میباشد دارای خاصیت سمی است که موجب مشکلات فشارخون، آسیب به سلولها و بیماری کلیه و آسیب های دیگر میگردد.
در نمک دریا که به روشهای ارگانیک عاری از آلودگی و میکروب شده است حضور عناصری همچون پتاسیم، روی و … در کنار سدیم و کلر موجب خنثی شدن این خاصیت سمی در نمک دریا میگردد.
وی در خصوص ویژگیهای یک نمک مناسب عنوان کرد: نمک طعام که به آن سدیم کلرید خالص گفته میشود، مثل سم روی سلولها تاثیر میگذارد و آنها را نابود میکند. همچنین نمک های دریایی آلوده ای که با نام ارگانیک وارد بازار شده اند و مملو از آلودگی است نیز پرهیز کنید. نمک مناسب همان نمک دریا است که از آرسنیک و سرب(فلزات سنگین) و اجسام خارجی، گل و لای و آهک عاری شده باشند و به شیوه های ارگانیک فرآوری شده باشند.
وی در ادامه افزود: ما باید نمک دریایی طبیعی را که از آلودگی ها و مواد زاید پاک شده شناسایی کنیم مثل نمک دریاچه ارومیه که به اروپا هم صادر میشود اگر صنعت نمک طبیعی ارگانیک و پاک شده را توسعه دهیم میتواند در بازار تجاری جای نفت را هم بگیرد.
اکبری در خصوص ممنوعیت مصرف نمک ارگانیک تصریح کرد: از لحاظ قانونی مصرف نمک دریا یا ارگانیک در مراکز تهیه غذا ممنوع شده است که این مسئله باید کاملا کارشناسی شود.
نمک ارگانیک(که عاری از آلودگی شده اند) در دنیا خیلی گرانتر از نمک تصفیه شده است. بنابراین باید اینگونه نمک ها که در حد و مطابق استاندارد جهانی هستند را شناسایی و دسته بندی و صادر کنیم و علاوه بر تامین مصارف داخلی بهره تجاری نیز ببریم.
http://exirsalt.blog.ir/post/دفاع-آقای-دکتر-اکبری-در-مورد-نمک-دریا-یی-پاک-شده