آخرین مطلب

نخود و نخودآب و خاصیت ذاتی آن برای سلامتی و گوارش و نیروی جنسی و باروری

نخود + نخوداب و خاصیت ذاتی آن برمبنای طب اسلامی و طب سنتی

??? درحدیثی از امام صادق(ع) و امام رضا (ع) درباره نخود آمده است که فرمودند: «نخود برای درد کمر سودمند است». در کتاب کافی نیز که از نظر حدیث معتبر است یک حدیث در موردامام کاظم(ع) آمده است که ایشانپیش و پس از غذا نخود پخته گاهی میل می کردند.

نخود در طب سنتی

نخود از بهترین حبوبات از دیدگاه طب سنتی است و بهترین نوع آن این است که سفید، بزرگ و نسبتا تازه باشد. طبع نخود گرم و خشک است، البته نخودهای تازه که سبز هستند گرم و مرطوب هستند. نخود غذاییت زیادی دارد مخصوصا برای افرادی که می خواهند چاق شوند یا درحال رشد هستند یا به دلیلی ضعیف شده‌اند یا مریض شده و الان رو به بهبودی و در دوره نقاهت هستند. برای این افراد بسیار مفید و مورد توصیه است. نخود خون اصطلاحا صالح تولید می کند؛ یعنی پس از خورده شدن، وقتی در بدن روی آن عملیات هضم صورت می‌گیرد، خونی که بر اثر خوردن نخود تولید می شود دارای کیفیت بسیار خوبی است و تناسب اجزای خون را بهم نمی زند و بنابراین برای اکثر قریب به اتفاق انسانها غذایبسیار مفیدی است و مزاج آنها را بهم نمی زند. مثلا مزاج را به گرمی زیاد یا سردی زیاد نمی برد و شخص را مریض نمی کند. اشتها آور هم هست. شاید یکی از دلایلی که فرموده اندقبلاز غذا نخود پخته میل شود به همین دلیل باشد. تقویت کننده بدن و حرارت غریزی بدن است. حرارت غریزی آن حرارت درونی و ذاتی بدن است که از بدو تولد و خلقت شخص با او هست و عامل حیاتش می باشد و باید با غذاهای مفید بطور مرتب جایگزین و تقویت شود. نرم کننده شکم است. بنابراین برای کسانی که یبوست دارند چیز بسیار خوبی است و یکجور ملین است. همچنین برای تقویت ریه، خشکی ریه و گرفتگی صدا نیز موردبسیار مفیدی است، به طوری که یکی از طرق مصرفش به این صورت است که نخود را بپزند و با شیر استفاده کنند. البته قبل از مصرف باید نفخ آن گرفته شود.

نخود برای تقویت میل جنسی نیز بسیار مورد توصیه است. نخود به سه دلیل برای تقویت توان جنسی مفید است؛ یکی اینکه ایجاد حرارت می کند چون مزاجش گرم است و بنابراین میل جنسی را افزایش می دهد مخصوصا در سرد مزاجان. دیگر اینکه غذاییت زیادی دارد و بنابراین تولید مایع جنسی که حاوی سلول های جنسی است را زیاد می کند و سوم اینکه تولیدکننده گاز و اصطلاحاریح است که به همین دلیل نفاخ هم هست. گازی که نخود در بدن ایجاد می کند باعث ایجاد حالت نعوذ در آلات تناسلی و موفقیت‌آمیز بودن نزدیکی می شود.

نخود را گاهی به صورت برشته و تفت داده شده استفاده می کنند که درحالتی که هنوز سرد نشده باشد برای بعضی از انواع بواسیر (هموروئید: بیرون زدگی عروق و مخاط مقعدی) خوب است. گفته شده که نخود با گوشت بهتر پخته می‌شود و این یکی از دلایلی است که غذایی به نام آبگوشت هست و اکثر انسان ها هم دوست دارند و جزء غذاهای سنتی ایران است. حکمت های زیادی در این غذا هست و برای اکثر انسانها هم خوب است مگر افرادی که خیلی چاق باشند. در اینجا لازم به ذکر است که اکثر غذاهای سنتی ایران دارای حکمت ها و نکات مفید طبی هستند مثلا در مورد آبگوشت؛ گوشت به اضافه نخود بهتر پخته می شود، گاها پودر زیره داخل آبگوشت می ریزند که نفخ نخود را می گیرد و همچنین در طب سنتی گفته شده که همراه آبگوشت یا پس از آن قدری ترشی میل شود زیرا ترشی، چربی و حرارت مزاجی آبگوشت رامقداری کم و تعدیل می‌کند؛ بنابراین هضم آبگوشت را هم بهتر می‌کند. غذاهایی که از نخود تولید می شودمثل سمبوسه، آش‌ها و سوپ هایی که در آنها نخود وجود دارد اینها همه مقوی و چاق کننده هستند و همه خواص نخود را دارند. در احادیث ذکر شده که برای بهبود کمردرد از نخود استفاده شود. هم به شکل خوراکی مخصوصا در کسانی که مزاج سرد دارند توصیه می شود و هم می توان آرد نخود را با گلاب گرم به صورت خمیر درآورد و آن را مثل ضمادی روی کمر مالید و روی آن را با سلفون پوشاندو سپس با یک پارچه یا کمربند طبی آن را بست، به طوری که این ضماد چند ساعتی روی کمر بماند. به‌دلیل خواص نخود و آن گرمی‌ای که در نخود و گلاب هست و گرم کردن موضعی ناشی از آن سلفون و کمربند طبی، می شود انتظار داشت که کمردرد بهبود پیدا می کند مخصوصا کمردردهایی که از نوع کمردردهای سرد و خشک در افراد با مزاج سرد یا در فصول سرد بیشتر اتفاق می‌افتد یا در افراد لاغر و به دنبال سرمای هوا یا نشستن در جاهای سرد رخ می دهد (اصطلاحا قولنج).

در بعضی از خانم ها که عادت ماهانه به تاخیر می افتد یا چند ماه یکبار رخ می‌دهد یا اصطلاحا می‌گویند پریود خوب باز نمی‌شود و جریان نمیابد و مخصوصا در کسانی که مزاج سرد یا ضعف بدنی دارند و به‌دلیل این ضعف بدنی پریود نمی شوند، مصرف نخود می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

یکی از روش های ساده مصرف نخود این است که آن را بپزند، آب نخود را جداگانه با عسل مخلوط و میل کنند. این ترکیب مخصوصا برای تقویت قوای جنسی بسیار مفید است و خود نخود را می توانن

د در غذاهایی که قبلا نیز گفته شد در آبگوشت و آش بریزند.آب نخود و عسل برای پاک کردن کلیه و مثانه از سنگ‌ریزه و شن هم مفید است و اگر همین آب نخود را با مقداری پودر زیره، نمک و شوید بپزند و همراه با کمی روغن زیتون و خردل خورده شود،نفخ آن نیز گرفته شده، برای افرادی که مزاج های سرد با یبوست دارندبسیار چیز مفیدی است. باید گفت تمامی موارد گفته شده درباره نخود درباره لپه هم صدق می‌کند. منتها هضم لپه تا حدودی راحت‌تر از نخود است.

چه کسانی باید نخود را با احتیاط مصرف کنند

کسانی که دچار نفخ معده و روده هستند یا سوء هاضمه دارند؛ کسانی که دچار رفلاکس هستند؛ افرادی که چاق هستند و می خواهند لاغر شوند، باید مدتی نخود مصرف نکنند.نخود همراه با غذاهای سنگین دیگر نباید مصرف شود مگر اینکه با آنها پخته شده باشد و نهایتا یک غذای یکدست حاصل شده باشد مثل آبگوشت یا آش. پس خود نخود به تنهایی یک غذای نسبتا کامل است. آشامیدن آب بعد از خوردن نخود بسیار زیان‌آور است. چون نخود نفاخ است اصلا نباید همراه و بعد از خوردن نخود تا حداقل یک ساعتآب نوشیده شود.

نان نخود

نان نخود امروزه خیلی کم است ولی ممکن است در جاهایی مصرف شود. هضم بسیار سخت و کندی دارد و به کندی از روده ها رد می شود وممکن است ایجاد سفتی و یبوست کندو احتمالا به همین دلایل امروزه زیاد مصرف نمی شود. این نوع نان باید با قدری نمک و یا چیزهای چرب مصرف شود تا عوارض آن تا حدودی کاسته شود

http://mirghazanfari.ir/post-369.html