آخرین مطلب

زانوی آب آب آورده در سنین بالا و راهکارهای درمانی بر مبنای طب سنتی

سوال
خالم سن ۵۵ ساله زانوش اب اورده وورم کرده و برای درمانش با طب سنتی از چه داروی استفاده کنه

جواب
زانوی اب آورده یعنی غلبه خلط بلغم درنیم تنه پایین و با آب کشیدن ان با سرنگ و زالو اندازی ،، مشکل اصلی که حل نمیشه این کارهای انحرافی را رها کنید و چون سن او در خط بلغمی است پس
شما تغذیه سرد و سوداوی را حذفش کن و روغن سیاهدانه خالص با عسل را روزی چندساعت درموضع و حواشی آن بگذارو با تنظیف اب نخورده ببند و نیمکوب سیاهدانه با عسل میل کن
فقط باردارنباشید

تغذیه مزاج بلغمی ( سرد و تر) با نگاهی به طب سنتی چیست

س؛: فهرست پرهیزهای تغذیه برای مزاج بلغمی یعنی بدن سرد و تر کدام هستند :؛

ج :؛ تمام مواد لبنی مانند شیر و ماست و دوغ و کره و پنیر و خامه و کشک ٬ مگر با مصلحات ان ها مصرف شوند+ ترشیجات کارخانه ای و حتی خانگی + سرکه + شورها+ برنج مگر با مصلح ان زیره + عدس+ سیب زمینی ٫ مگر کبابی ان مجاز+ اب یخ + بستنی + نوشابه های گازدار+ چای + قهوه + نسکافه+سوپ جو+ آش جو + میوه های ترش و کال+ نارنگی + گیوی + رب گوجه + خیار + قارچ + ماش + جو + گوشت گاو و گوساله و مرغ کارخانه ای+ ماهی پرورشی + سس + پرخوری + دلستر+ غذاهای فریز ری+ کدو خورشتی مگر با مصلح+آش رشته+ ماکارونی+ پفک + شکلات+ آدامس + بیسکویت+ چیپس + شکلات تلخ و قهوه و کافئین ها + فست فودها

??مصرف این موادها بدون مصلحات ٫ خلط بلغم را در بدن زیاد و فعال مبکند و بدن خلط غالبش بلغمی میگردد.

مصلحات برای بدن بلغمی ها ٬ عسل است ٬ مثل خوردن سرکه باعسل که هرکدام مصلح دیگری است.

لبنیات پرچرب برای بلغمی ها بشدت مضر است.

شیر با عسل میل شود + ماست را با پودر زنیان مصرف شود.

??بهترین درمان استغاده حداقلی از غذاهای بالا است.
?????
رژیم تغذیه جات ( غذا و میوه و سبزیجات و نوشیدنی ) برای مزاج بلغمی با نگاهی به طب سنتی

پ) غذاهای مناسب طبع بلغم:

غذاهای با طبع گرم و خشک برای افراد بلغمی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.

بطور مثال؛ گردو غذای گرم و خشک است، ولی برای افراد بلغمی مصرف گردو را به نسبت پنجاه درصد با پنیر متعادل می کنیم.

۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، با دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی

۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی، با زرد چوبه، فلفل زیاد و ادویه گرم و خشک

۳٫ غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.

۴٫ انواع خورشت های ایرانی با فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی

۵٫ عسل

● میوه های مناسب طبع بلغم:

خرمای خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش، مویز

● سبزیجات مناسب طبع بلغم:

انواع سبزی خوردن بجز گشنیز، هویج، کرفس، جوانه گندم

● لبنیات مناسب طبع بلغم:

۱٫ ماست کم مصرف شود و با مصلح

۲٫ شیر کم مصرف شود و با مصلح

۳٫ پنیر با گردو مصرف شود برای شام

۴٫ دوغ کم مصرف شود با گل محمدی یا پودر گردو و کشمش

۵٫ کره محلی گاوی به میزان خیلی کم

۶٫ خامه و سرشیر گاوی به میزان کم

۷٫ مصرف لبنیات به میزان کم در شبها و با مصلحات آنها مانند خرما، زعفران و زرد چوبه

● نوشیدنی های مناسب طبع بلغم:

دمنوش های گرم، عرقیات گرم، شربت های با طبع گرم

شیره انگور و خرما، شربت عسل

● غذاهای نامناسب طبع بلغم:

غذاهای با طبع سرد و تر مثل ماست، دوغ، آبدوغ، آبدوغ خیار، گوشت مرغ، گاو، ماهی برای طبع بلغم مشکل زا هستند.

● نوشیدنی های نامناسب طبع بلغم:

آب سرد شامل: آب یخ، آب یخچال و آبسرد کن، آب معدنی و تمام آب های با درجه حرارت کمتر از دمای بدن برای طبع بلغم مضر هستند.

* تذکر: امروزه چون اغلب مردم به نحوی دچار سوء مزاج شده اند، به مدت ۴۰ روز برای همه (تقریباً) رژیم ضد بلغم و سودا را اجرا می کنیم ولی بعد باید هر فرد بر اساس مزاج خود تغییراتی در تغذیه اش ایجاد نماید.

دکتر حسن اکبری  متخصص آسیب شناسی،دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،محقق و مدرس طب اسلامی ایرانیww.drakbary.com