درمان بوی بد دهان
پیاز:
– امام صادق (علیه السلام ): پیاز، دهان را خوش بو مى کند، پشت را قوى مى سازد و پوست را نرمى مى دهد.
تره:
از امام صادق (ع) درباره ى تره پرسیدند. فرمودند: آن را بخور؛ چرا که در آن چهار ویژگى است :
بوى دهان را خوش مى سازد؛
بادها را (از بدن ) مى راند؛
بواسیر را ریشه کن مى کند؛
و براى کسى که بِدان مداومت مى ورزد، مایه ى ایمنى از جذام است.
امام صادق (ع):نزد پیامبر خدا (ص)از سبزى ها یاد شد. فرمودند: تره ، مهتر و سرآمد همه ى سبزى هاست و برترى آن بر دیگر سبزى ها، همانند برترى نان بر دیگر چیزهاست .
در آن ، برکت است و آن سبزى من و سبزى پیامبران پیش از من است . من آن را دوست دارم و مى خورم . گویا بوته ى آن را مى نگرم که برگ هایش از سرسبزى و زیبایى در بهشت مى درخشند.
مسواک نمک:
– مسواک با نمک زده شود .از نظر طب اسلامی خمیردندان های امروزی چندان مورد تایید نیستند.
به فرموده آیت الله دکتر ضیائی، یکبار استفاده از خمیر دندان حاوی فلوریدا در ۲۴ ساعت کافی است.
– با شکم پر و شکم خالی حمام و مجامعت ممنوع چون باعث نفخ شکم و یبوست و عفونی شدن گوارش میشود .
– مخلوطی از عرقیجات زنیان ، بادیان ( با نام دیگرش انیسون – رازیانه رومی – بادیان رومی) ،زیره سبز ، شاهتره قبل از هر وعده غذا بین یک استکان تا یک لیوان میل شود .زنان باردار و مادران شیرده، استفاده نکنند.
– مصرف تخم کرفس مجاری ادراری را پاکسازی میکند و در درمان بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید، رفع بوی بد دهان، نفخ معده و بیماریهای کیستی مفید است.بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید.
– سیب ، گلابی و هویج دارای فیبر زیادی هستند که جویدن آنها باعث ترشح بیشتر بزاق دهان شده و دهان را تمیز می کند.
– تخم انیسون (بادیان رومی)، هل، گشنیز یا رازیانه
را به میزان مساوی از هر یک داخل یک کاسه دردار بریزید و روی میز غذاخوری کنار نمک و فلفل بگذارید. جویدن فقط چند دانه باعث تازه و خوشبو شدن دهان میشود.
مثل مورد قبل قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید.
– برگ نعناع یا چوب دارچین با میکروبهای دهانی مبارزه می کند .
– توت ها ، خربزه و هندوانه
( به تفکیک مصرف شود و در صورت ناشتا خوردن و یا با هم خوردن باعث فساد معده و از بین رفتن هاضمه میشوند )
پرتقال و سایر میوه های سرشار از ویتامین C مانع از فعالیت میکروب مولد بوی بد دهان می شوند.
– برای رفع بد بوئی دهان
روزانه چند دانه انجیر خشک را در آب داغ خیس کرده و سپس یک استکان دمنوش هل را شب هنگام میل کنید.