📚📚📚📚⛔️⛔️⛔️گرمی خوردن و سردی خوردن مرزش مصرفش تا کجاست
از شگفتیهای روزگار ما این است که با وجود فراوانی و آسانی راهها و ابزارها برای فهمیدن و آموختن، گویی درک درست از حقایق ساده، هیچ گسترش نمییابد. باورهای بسیاری از بیماران درباره گرمی و سردی آنقدر از نظر حکمای بزرگ دور است که آدم متحیر میماند.
و در واقع بعضی چیزها را هرچه تکرار میکنیم و میگوییم و مینویسیم، انگار که باز کم است یعنی یا به گوش کسی نمیرسد یا در یاد کسی نمیماند؛ از جمله اینها:
- تقویت بدن به اعتدال مزاج است نه به گرمی خوردن هرچه بیشتر!
- گرمیهای قوی میتوانند عملکردهای عصبی، قلبی، هورمونی، ایمنی، گوارشی را آشفته کنند!
- گرمیها همواره باید بهاندازه و بهتناسب مزاج اعضا، و قوت بدن، و مراعات فصل و اقلیم و سن و عادات فرد مصرف شوند!
- همه گرمیهای قوی (مانند زنجبیل و فلفل و سیر و خرما) در تکرار و زیادهروی، بشدت خشکیآور هستند، و چیرگی خشکی با حیات و قوّت و رشد و بقای زیستی ناسازگار است.
- مرضها و ضعفها فقط ناشی از سردی نیستند! و هر داروی گرم هم برای هر مرض سرد مناسب نیست.
گفتنی باز هم هست ولی شاید همین قدر هم فعلاً بس باشد.
دکترانوشیروانی
@soroshesalamati