💊💊💊بسم الله الرحمن الرحیم
سرطان :
برنامه غذایی در دوره شیمی درمانی :
برای کاهش آثار دارویی ناشی از داروهای مهلک شیمی درمانی باید به قدرت از رقیق کننده ها قبل و بعد از مصرف دارو استفاده کرد .
رقیق کننده های موُثر در این امر عبارتند :
۱ . انواع میوه های بخارپز شده بخصوص میوه های قرمز رنگ ( شاتوت )
۲ . کنستانتره انواع میوه ها ( به ویژه شاتوت ، آلبالو و عناب )
۳ . دم کرده سبوس برنج ، پودر جوانه جو و پودر جوانه نخود ، ………. ، تخم کتان و کمی ترنجبین
۴ . فرنی با پودر جوانه جو ، پودر جوانه نخود ، ……. و کمی ترنجبین
۵ . سوپ رقیق با گشنیز ، کدو سبز ، پیاز ، نخود ، جوانه و سبوس ارگانیک ، روغن زیتون فرابکر و سرکه سیب طبیعی شیرین
۶ . نخود آب ساده با جوانه و سبوس ارگانیک، سبزیجات برگ سبز ، آب قلم ، پاچه گوسفند ، سیرابی ، جگر سفید ، آبغوره بی نمک
ممنوعیات :
مواد نشاسته ای ( نان ، برنج ، ماکارونی ، انواع رشته و….)
مواد قندی ( قند و شکر ، عسل ، شیره ، انواع شیرینی جات ، شربت ، بستنی و غیره ….)
غذاهای پرکالری ، سنگین و چرب
استفاده از مواد نشاسته ای و قندی سبب ورم در اندام ها و دردناک شدن آن ها و همچنین آب آوردن بافت ها می شود و بیمار را به مخاطره میاندازد.
عزیزان برای کاهش عوارض ناشی از داروهای مهلک شیمی درمانی مصرف میوه های بخارپز را به ۶ و عده در روز برسانید .
اگر دو-سه وعده قبل از رفتن به شیمی درمانی از میوه های بخارپز شده استفاده شود و ۵_۶ وعده پس از مصرف داروها استفاده از میوههای بخارپز شده ادامه یابد صدمات بعد از داروی شیمی درمانی بسیار کاهش می یابد و بیمار به راحتی می تواند به زندگی عادی خود بپردازد.
نوع ، میزان مصرف و طریقه پخت گوشت ، تخم مرغ و روغن بسته به مزاج هر شخص متفاوت است .
ادامه دارد…..
الحمدلله علی ما هدانا
https://t.me/mahsolatekosar
استاد و پزشک خانم کیوانی
💊💊بسم الله الرحمن الرحیم
سرطان
شیمی درمانی
مقابله با عوارض دارویی شیمی درمانی :
۱۱ . کاهش گلبول های سفید : کلیه داروهای گیاهی و مواد غذایی با طبیعت گرم باعث افزایش گلبول های سفید می شوند.
داروهای شیمی درمانی بیشترین تخریب را روی کبد ایجاد می کنند .
برای حفظ سلامت کبد و پاکسازی مستمر آن در طی شیمی درمانی از خوردن کلیه گرمی ها پرهیز کنید .
طبیعت کبد با گرمی ها ناسازگار است .
نطفه شروع کلیه توده های بدخیم از کبد و توده های خوش خیم از معده است .
اگر در طی شیمی درمانی تعداد گلبول های سفید کاهش پیدا کرد با مصرف چند وعده محدود گوشت قرمز کبابی و عسل طبیعی با نان جوانه گندم جبران می شود .
۱۲ . افزایش گلبول های سفید : پودر جوانه جو ( بهتر است با پودر جوانه ارزن به صورت نان یا مخلوط با کلیه غذاها مصرف شود.)
رشد غیرطبیعی گلبول های سفید را پودر جوانه جو کنترل می کند.
در موارد طبیعی پودر جوانه جو سبب کاهش گلبول های سفید نمی شود.
کلیه مواردی که در پست های کبد سرد ( اصلاح کبد ) در بحث سرطان آمده است در این مورد موُثر است .
۱۳ . افزایش قند خون : پودر جوانه ماش سبز ، پودر جوانه ارزن ، سبوس برنج ارگانیک مخلوط با کلیه غذاها و نوشیدنی ها
۱۴ . افزایش فشارخون : پودر جوانه جو ، سبوس برنج ارگانیک ، آبغوره بی نمک ، آب زرشک ، سیب بخارپز سبب کنترل فشارخون می شود.
بهتراست نمک ، تخم مرغ ، خرما ، گوشت قرمز و کلیه گرمی ها از برنامه غذایی این عزیزان حذف شود و میزان مصرف مایعات را افزایش دهند.
۱۵ . افزایش ضربان قلب : گرمی ها باعث افزایش قدرت ضربان قلب و کاهش تعداد آن می شوند در این میان بیشترین نقش را خرما ، هفت جوانه کوثر و جنین گندم به عهده دارند ولی به علت موارد گفته شده در بند ۱۱ از خرما در طی مراحل شیمی درمانی نمی توان استفاده کرد و با کاهش مقطعی میوه های قرمز رنگ و جایگزین کردن به بخارپز و عرق بهارنارنج به این مهم می توان دست یافت .
۱۶ . دردهای شکمی :
دم کرده نعناع خشک خوزستان
به و هویج و سیب درختی بخارپز با کمی نمک
ماساژ تمام سطح شکم با روغن سیاهدانه طبیعی از ناف در جهت عقربه های ساعت
گاهی دردهای شکمی به علت یبوست است که در بند ۳ مورد بحث قرار گرفت .
۱۷ . نفخ و سوء هضم :
استفاده از دو تکه سیب بخارپز روی غذا
استفاده از دو برگ سبز تیره کاهو با یک قاشق غذاخوری سکنجبین روی غذا
یک قاشق مربا خوری سیاهدانه و عسل ( نسبت ۱ به ۳ ) روی غذا
ماساژ تمام سطح شکم با روغن سیاهدانه طبیعی از ناف در جهت عقربه های ساعت
الحمدلله علی ما هدانا
خانم دکتر کیوانی