💊💊💊💊«تدابیر سرماخوردگی»
سوپی برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی :
رشته فرنگی یک فنجان، آب ۶ لیوان، روغن کنجد ۲ قاشق، شوید و گشنیز یک نعلبکی، بال مرغ ۲تا با کمی پیاز و نمک و زردچوبه و یک لیمو عمانی تهیه شده و در روز ۲-۱ بار خورده شود.
حریرهای برای تقویت سیستم ایمنی بدن، نیرو بخشیدن در زمان کوتاه، برطرف شدن دردهای عضلانی و کوبیدگی و بیحالی:
آب ۲ لیوان، آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری، روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری، گلاب ۵ قاشق غذاخوری، شکر ۵ قاشق غذاخوری را با کمی دارچین و زعفران بپزید تا غلیظ شود. هر ساعت یک نعلبکی خورده شود.
زرده تخممرغ عسلی با عسل که به عنوان وعده غذایی در زمان سرماخوردگی توصیه میشود که به یکی از سه روش زیر تهیه شده باشد:
• آبپز عسلی که زرده آن سفت نشده باشد. سپس زرده را خارج و با عسل مخلوط و میل کنید.
• تخممرغ را شکسته و زرده و سفیده آن را جدا کنید. زرده را در آب در حال جوش بیندازید تا زرده آن بپزد. بعد آن را با عسل مخلوط کرده و میل کنید.
• تخممرغ را شکسته و زرده و سفیده آن را جدا کنید. زرده را با عسل مخلوط کرده و در لیوان بریزید و آب در حال جوش را قطره قطره به آن اضافه کنید و همزمان تند به هم بزنید.
شربت لیمو: نوشیدن شربت لیموترش و شکر باآبگرم صبح ناشتا برای پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است.
درصورت وجود گلودرد: عرق آویشن، زیره، پونه و زنیان را به نسبت مساوی با مقداری عسل و چند قطره سرکه و کمی نمک مخلوط کرده و هر ۲ ساعت غرغره کنید.
پرهیزات و توصیهها:
– باید از مصرف گوشتهای غلیظ (مثل گوشت گاو و گوساله) ، غذاهای تند، غلیظ، بسیارشور، بسیار ترش، چرب و سرخ کرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنیها و غذاهای مولد گاز مثل حبوبات، گردو، پنیر کهنه، سیر و پیاز خام( سیر و پیاز پخته برای سرماخوردگی و پیشگیری از آن بسیارمفید است) ، سبزیجات تند مثل شاهی، میوههای با طبیعت سرد و تر، پرتقال(استفاده آب پرتقال به همراه عسل توصیه میشود)، نارنگی، سالاد و ماست و مخلفات به همراه غذا، آب یخ، قهوه و کاکائو، شیرینی که در قنادی تهیه میشود، غذاهای آماده و یا مانده و کارخانهای و …اجتناب کنید. باید از پرخوری، زیادهروی در غذا خوردن و نوشیدن دوری کرد.
– بیماران باید کمتر بخوابند بالاخص در روز. همچنین بلافاصله بعد از غذا نخوابند. باید هنگام خوابیدن بالش کوتاه و پست باشد و حتیالامکان نباید به پشت خوابید. بهتر است پیشانی و صورت روی بالش باشد و سر رو به پایین تا ماده از راه بینی خارج شود و به سینه نریزد.
– اگر تب همراه با بیماری است، بیمار به حمام نرود.
– در زمان ابتلا به سرماخوردگی و زکام و نزله باید از ورزش شدید و جماع مکرر پرهیز کرد.
– اگر چه زکام گرم باشد نباید در معرض هوای خنک و باد قرار گرفت و باید سر را پوشیده نگه داشت.
– نوشیدن آب گرم مفید است زیرا از آسیب رسانیدن به اعضای تنفسی جلوگیری میکند و آن را نرم میسازد.
– در زمان ابتلا به بیماری، حرکت دادن اندامهای تحتانی بدن (ورزش و نرمشی که باعث حرکت پایین تنه شود) بسیار مفید است و ماده را به سوی پایین میکشد. همچنین مالیدن پاها از زیر زانو با شدت و درد، بهترین و سودمندترین تدابیر است.
https://t.me/Dr_mohebitabar