💊💊💊💊کبد چرب از دیدگاه طب سنتی
یکی از بیماری هایی که امروزه بسیار فراگیر و پرشمار شده است، کبد چرب است. کبد بزرگترین پالایشگاه بدن است و به طور طبیعی دارای مزاج گرم و تر است، سرد شدن کبد در اثر عوامل مختلف می تواند توانایی کبد برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی ها را کم کند و موجب انباشتگی چربی در بافت کبد و پیدایش کبد چرب شود.
مصرف ترشی ها (سرکه، آبغوره، ترشی های خانگی) و خوراکی های سرد (ماست، دوغ ترش، خیار، کدو…) از سبب های سرد شدن کبد است. نوشیدن مایعات سرد نیز به تدریج موجب سرد شدن کبد می شود. کسانی که به طور مادرزادی دارای مراج سرد باشند باید در مصرف این خوراکی ها احتیاط بیشتری داشته باشند.
علائم بیماری کبد چرب
علائم زیر می توانند از کبد چرب یا تجمع مواد سمی در بدن یا کاهش ویتامینها ایجاد شوند که به راحتی قابل درمان هستند فقط باید تشخیص درستی داده شود:
خستگی صبحگاهی
خواب آلودگی و احساس کسالت در طول روز
ریزش مو و خشکی پوست
کاهش انگیزه
چاقی شکمی
اشتهای کاذب
کاهش شفافیت و سرزندگی پوست
کبد چرب باعث چه اختلالاتی در بدن می شود؟
افزایش کبد چرب به ویژه درجات دو و سه آن سبب مختل شدن کارکردهای کبد و بالارفتن چربی و غلظت خون می شود. همچنین باعث
کسالت بدن و خستگی
انواع ناراحتی های پوست و مو
سنگ کیسه صفرا
سیروز کبدی و سرطان های کبدی خواهد شد
💊عواملی که باعث چرب شدن کبد می شود
مصرف زیاد ترشی، ماست و دوغ همراه غذا
مصرف زیاد خیار در فصول سرد سال
مصرف زیاد میوه و نوشیدن آب روی میوه
مصرف زیاد غذاهای سرخ شده مانند فست فود و غذاهای چرب
مصرف زیاد انواع سس، تنقلات شور و چرب، انواع خوراکیهای دارای مواد نگهدارنده
کاهش مصرف سبزی و آرد سبوسدار
استفاده زیاد از غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، سالاد الویه، کنسروها، غذاهای مانده
پرخوری و در هم خوری
عدم فعالیت روزانه به حد کافی و ورزش نکردن
دیر خوابیدن و شب بیداری
خوابیدن تا ظهر یا خواب طولانی بعد از ناهار
نوشیدن آب یخ بعد ورزش، در استخر، ناشتا، میانه شب و…
مشکلاتی مانند استرس و اضطراب
مصرف غذای پر حجم در ساعات انتهایی شب
مصرف بالای روغن های مایع نباتی
مصرف زیاد شیرینی های مصنوعی قنادی ها
مصرف سیگار و الکل
مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها
کاهش وزن شدید
مصرف گوشت های غلیظ از جمله گوشت گاو، گوساله و شتر
خوراکی های مفید برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب
لیمو ترش
سبزیجات بخصوص خرفه و اسفناج
زرشک
شاتوت
غلات سبوس دار
انگور
کرفس
دارچین
شنبلیله
بالنگ
زغفران
زنجبیل
زردچوبه
جایگزینی سویا به جای گوشت
عرق کاسنی
دمنوشهای خنک کننده کبد مثل چای ترش و میوه گل نسترن
افزودن رب انار و آلو بخارا به تمامی غذاها
💊نکات مهم طب سنتی در مورد کبد چرب
بجای استفاده از گوشت های غلیظ از گوشت گوسفند، مرغ محلی و بلدرچین استفاده کنید!
به جای عدس از نخود و غذاهای حاوی آن استفاده نمائید.
متاسفانه کبد چرب در مراحل اول بدون علامت و بی سرو صداست و بسیار از مردم ابتلا به کبد چرب در درجه یک را متوجه نمی شوند!
از میان تنقلات، مصرف پسته و بادام در حد معمول مفید است ولی مصرف گردو به تنهایی نامناسب است و می تواند عارضه را تشدید کند.
کسانی که از زردچوبه به عنوان چاشنی استفاده می کنند، کبد مقاوم تری در برابر ابتلا به بیماری کبدچرب دارند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در کبد آنها کمتر است.
نسخه های سنتی درمانی اطبا برای درمان کبد چرب
اگر کبدتان چرب است کافی است هر روز صبح ناشتا نصف لیوان آب سیب، نصف لیوان آب کرفس و نصف لیمو ترش تازه را با هم مخلوط کنید و نوش جان کنید
برای درمان کبد چرب گرید یک، برگ های سبز کاهو، سبزی جعفری، سبزی شاهتره و سبزی کاسنی را با همراه غذا بخورید و برای درمان سنگ صفرا جوشانده سبوس (یک قاشق در یک لیوان آب به مدت ۵ دقیقه بجوشد)، ترشی سبزی تره (مخصوصا تره فرنگی) یک قاشق با غذا، خوردن عناب مخلوط با عسل روزی ۱۴ عدد. همچنین رعایت پرهیزها بسیار مهم است و ۵۰ درصد درمان به آنها بستگی دارد.
خوردن نخود آب که به همراه ادویه جات گرم مثل دارچین و زعفران درست شود و در آن شوید وجود داشته باشد، می تواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند. برای درست کردن نخودآب می توان از آب گوشت (گوسفندی)، نخود و برنج استفاده کرد.
چه افرادی استعداد ابتلا به کبد چرب دارند؟
به گفته درمانگران، افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترین میزان تحرک را دارند اصلی ترین گروه ها برای ابتلا به بیماری کبد چرب هستند. از طرفی افراد بی تحرک و علاقه مند به غذاهای آماده و فست فودها نیز در گروه افراد مستعد ابتلا به کبد چرب هستند، بنابراین باید هوشیار باشند و با مشورت پزشک خود آزمایش های لازم در این زمینه را انجام دهند. به گفته برخی از متخصصان، مصرف بی رویه و بی قاعده ویتامین آ نیز می تواند یک عامل محرک برای ابتلا به بیماری کبد چرب باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافت های کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو کند.
ورزش کنید کبدتان چرب نشود!
حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد مردم از کبد چرب رنج میبرند و این مشکل شاید در ظاهر علامتی نداشته باشد اما یکی از مشکلات شایع امروزی به حساب میآید. مهمترین علت پدید آمدن سردی کبد و چربی آن به کم تحرکی باز میگردد بنابراین حکمای طب ایرانی نیز بر فعالیتهای فیزیکی و ورزش تاکید ویژهای داشتهاند. مهمترین نکته برای پایین آوردن چربی کبد و کنترل آن، ورزش است و یکی از بهترین ورزش ها نیز پیادهروی محسوب میشود که در دفع مواد زاید کبدی و گرم شدن آن اثرگذار است.
منبع: اطبای همکار دکتر الهام اختری، دکتر مهدی فهیمی، دکتر فاطمه نجات بخش، دکتر امیر محمد گلبخش، دکتر سید کاظم کاظمینی، دکتر علیرضا عباسیان، دکتر محمود خدادوست، دکتر مجید انوشیروانی
https://tabaye.ir/fatty-liver/
💊💊💊
تغذیه سالم، کبد سالم
تمام مواد خوراکی به نوعی از کبد عبور میکنند و وارد قسمتهای مختلف بدن میشوند و مورداستفاده قرار میگیرند. همچنین مواد خوراکی و غذایی که وارد بدن میشوند، مواد صد درصد سالم نیستند و اغلب حاوی مواد نگه دارنده هستند یا در تهیه آنها از مواد شیمیایی استفاده شده است، در نتیجه کبد در چنین شرایطی میتواند به بیماریهای مختلفی مبتلا شود. علاوه بر آن افرادی که نحوه صحیح غذا خوردن را رعایت نمیکنند نیز کبد خود را در معرض آسیبهای فراوان قرار میدهند. کبد یکی از سه عضو مهم بدن در طب سنتی است، با تغذیه مناسب باید سلامت کبد را حفظ کرد.
بنابراین بین رژیم غذایی فرد و سلامت کبد او رابطه مستقیم وجود دارد
توصیههای تغذیهای مهم برای حفظ سلامت کبد
از مصرف فست فودها، غذاهای چرب و غذاهایی که در تهیه آنها از روغنهای صنعتی مضر استفاده شده است تا حدامکان بپرهیزید، چون در دراز مدت ممکن است سبب التهاب کبد و به تبع آن سیروز کبدی شود.
سعی کنید روزتان را با یک صبحانه سالم و سرشار از فیبر بالا و دارای غلات کامل مانند چاودار آغاز کنید، جهت بهبود کارکرد کبد میشود.
به جای نوشابهها و سایر نوشیدنیهای شیرین، آب بنوشید.
از نوشیدن الکل و مصرف دخانیات پرهیز کنید زیرا تاثیر منفی بر فعالیت کبد دارد و زمینه ساز بروز بیماریهای کبد چرب و سیروز کبدی است.
با کاهش مصرف شیرینی، شکر، قند و ترکیبات قندی از سلامت کبد خود محافظت کنید.
اضافه کردن سبزیجات به رژیم غذایی برای کسانی که میخواهند کبد سالم تری داشته باشند ضروری است. از بین سبزیجات اسفناج و کلم بروکلی برای سلامت کبد بسیار مفید است.
از بادام که منبع غنی از ویتامین ای و سایر ترکیبات مفید بوده و قادر به محافظت از بدن در برابر بروز کبد چرب است، استفاده کنید.
از مصرف نادرست و افراطی مکملها و داروهای گیاهی با این تصور که به زعم گیاهی بودن هیچ صدمهای به بدن وارد نمیکنند، بپرهیزید چرا که میتواند منجر به هپاتیت یا نارسایی کبدی شود.
کاهش وزن و جلوگیری از چاقی که منجر به کبد چرب غیر الکلی و تورم کبد میشود، در سلامت کبد مؤثر است.
دوز نامناسب و مصرف بی رویه استامینوفن یکی از عوامل آسیبرسان به کبد است.
از مصرف بیش از حد ویتامین A که در میوه و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ بیشتر دیده میشود و سلامت کبد را تهدید میکند، بپرهیزید.
از مصرف بیش از حد چای پر رنگ و معطر، ترشی و چیپس بپرهیزید.
به میزان متعادل و کم قهوه بنوشید، احتمال آسیب کبدی که در اثر مصرف الکل یا غذای ناسالم ایجاد می شود را کاهش میدهد.
به جای جای سیاه، چای سبز که سرشار از آنتی اکسیدان است بنوشید اما نه در حد افراط!
مواد غذایی دارای پلی فنول مانند بلوبری، تمشک، شاه توت، شکلات تلخ، زیتون و انواع آلو، رزماری، پونه کوهی که درصد ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش میدهند، مصرف کنید.
گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، سیر، چغندر، سبزیجات با برگهای سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه میدارند.
💊برهم خوردن و عدم رعایت ترتیب غذایی
نوشیدن آب خصوصاً آب سرد در هنگام ناشتایی، وسط شب و بین خواب، پس از حرکات شدید بدنی و ورزش، بلافاصله پس از نزدیکی جنسی، همراه با غذا یا با فاصله کم از غذا، در داخل حمام و بعد از آن و پس از شیرینیها، ترشیها و میوههایی چون سیب و هندوانه و انگور و انار
تشنگی طولانی کشیدن و گرسنگی مفرط
ورزش و تحرک زیاد بلافاصله بعد از غذا
زیادهروی در مصرف غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، سوسیس و کالباس، پیتزا،نان روغنی، نان فطیر، کلهپاچه، گوشتهای مانده و فریزری
💊خوراکیهای تقویت کننده سلامت کبد
بادام تلخ و تخم کرفس برای درمان سردی کبد مفیدند.
خوردن روزانه پنج عدد فندق، پنج عدد بادام و سه عددپسته و همچنین خوردن انجیر و مویز نوشیدن ماءالعسل (ترکیب آب و عسل) به جای آب باعث تقویت کبد در افراد مبتلا به کبد چرب میشود.
ترب به باز شدن انسداد کبد کمک میکند.
افراد دارای کبد چرب میتوانند به نسبت مساوی عرق کاسنی و شاتره را با یکدیگر ترکیب کنند و بنوشند.
استفاده متعادل از رازیانه یا عرق آن هم برای تقویت کبد مفید است اما تنها به خانمها توصیه میشود و آقایان نباید از آن استفاده کنند.
میوههای شیرین مثل انجیر، توت و مویز برای کبد مفیدند ولی نباید در مصرف آنها افراط کرد.
تهیه اسموتی سیب، چغندر و هویج نیز برای پاکسازی، تقویت و سلامت کبد مؤثر است.
طرز تهیه اسموتی سیب، چغندر و هویج
مواد لازم:
سیب یک عدد
چغندر (لبو) یک عدد
هویج یک عدد
آب نصف لیوان
طرز تهیه:
تمامی مواد را داخل مخلوط کن ریخته و کاملاً میکس کنید.
اسموتی حاصله را به مدت ۵ روز درست کرده و ناشتا میل کنید.
منبع: تحفه السلیمانیه، و برگرفته از سخنان دکتر حمید شمسی باغبانان، دکتر فاطمه نجات بخش و دکتر ناصر رضایی پور
https://tabaye.ir/maintain-liver-health/
💊مضرترین رفتارها برای کبد و راهکارهای پیشگیرانه
قبل و بعد از خوردن غذا رعایت کنید!
مصرف هر نوشیدنی و غذا قبل از این که غذای قبلی از معده خارج شده باشد و رعایت نکردن ترتیب غذاها از مضرترین رفتارها برای کبد به شمار میآید.
ورزش و تحرک زیاد بلافاصله بعد از غذا موجب ناقص شدن فرآیند هضم غذا و رسیدن خلط خام و هضم نشده به کبد میشود که این کار برای این عضو حیاتی مضر است.
آب خیلی سرد ننوشید!
یکی از مهمترین عواملی که بر سلامت کبد اثر منفی میگذارد زمانهایی است که بر بدن احساس گرما غلبه دارد! که در این حالت فرد در اثر فعالیت زیاد یا سنگین، استحمام، انجام ورزش شدید، داشتن رابطه جنسی، در معرض هوای گرم قرار گرفتن و… دچار تشنگی و عطش شده و میل به نوشیدن آب سرد زیاد میشود.
در این زمانها نباید به یک باره و مقدار زیاد آب نوشید! و بهتر است با روشهای دیگر مثل استراحت در جای نسبتاً خنک و یا شست و شوی دستها و صورت با آب سرد، ابتدا حرارت بدن را کاهش دهیم و سپس آب را به صورت جرعه جرعه بنوشیم.
رعایت این نکته بسیار حائز اهمیت است! زیرا نوشیدن آب خنک به مقدار زیاد در اوقات نامبرده شده، از مضرترین رفتار برای سلامت کبد است.
علت گرفتگی کبدی
مصرف زیاد قارچها، به خصوص قارچهای پرورشی باعث انسداد تدریجی عروق در بدن شده که نتیجه آن فراهم شدن زمینه پیدایش بیماری سُده (گرفتگی) کبدی است.
https://tabaye.ir/the-most-harmful-behavior-for-the-liver/
////////////////////////////////////////////////
🔴علت بیماری ملیون ها ایرانی
⭕️علت بیماری کبد
#ترک_یک_مستحب
❤️پیامبرخدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم:
👌آب را بمڪید و آن را یڪجا ســر نڪشید ؛ چرا ڪه درد جگـــر ، از آن میخیزد .
📚الکافی ، جلد ۶ ، صفحه ۳۸۱
🔻البته اشتباه اب خوردن یکی از دلایل مشکلات کبدی است.
👌و ترک این مستحب باعث شده خیلی از مردم مشکل جگر یعنی کبد داشته باشن @soroshesalamati
//////////////////////////////////////////////
✅روغن زیتون؛ درمان شگفت انگیز کبدچرب
هیدروکسی تیروزول پلی فنول یافت شده در روغن زیتون فوق خام و تصفیه نشده، دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده که نقش مهمی در سلامت دارد.
مطالعات جدید نشان می دهد ترکیب موجود در روغن زیتون فوق خام به شکل قابل توجهی موجب کاهش علائم مقاومت انسولین و بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود.
جالب است بدانید که هیدروکسی تیروزول قادر به کاهش آنزیم های کبدی مرتبط با ایجاد عدم توازن در ترکیب اسیدچرب کبد، مغز، و قلب و همچنین افزایش فعالیت آنهاست.
کانال پرفسور سمیعی 👇
@samii_dr
رسانه باشید نشر دهید ✅
✅ برای پیشگیری و تسریع درمان کبد چرب این خوراکی ها را بخورید
👈 غذاهای مفید برای کبد :آب ، میوه جات ، لیمو ترش ، روزی ۴-۵ واحد سبزیجات ، ترشیجات طبیعی ( مثل زرشک یا شاتوت که بهترین دارو است .) انواع مرکبات ، غلات سبوس دار . نخود، سیب، به، انگور، کرفس، دارچین، بالنگ، زعفران، ماش، شقاقل، زیتون، زنجبیل، زردچوبه، انجیر، کاهو، اسفناج، هویج، زرشک و کدو
👈 اصلاح تغذیه و شیوه زندگی است.کاهش مصرف گوشت چربی و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات توصیه کلی بسیار مفید است.
👈 جایگزینی گوشت با سویا جایگزینی شام با سالادی شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه، سیب، آبغوره، پرهیز از آب خوردن بین غذا، استفاده بیشتر از سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیموترش و سیب در رژیم غذایی روزانه بسیار مفید است.
👈 هر روز خوردن یک مشت برگ زرد آلو
👈 خوردن ۷ برگ کاسنی یا یک استکان عرق کاسنی
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
////////////////////////////
خاکشیر قاتل کبد چرب
کبدتون رو مثل دسته گل تمیز و پاک کنید👇
۲قاشق غذاخوری خاکشیر رو در ۲ لیوان آب بجوشونیدطوری که یه لیوان بمونه هر روز صبح ناشتا بخورید و تا نیم ساعت بعدش چیزی نخورید کبد چربتون خیلی سریع درست میشه.
🌿 @TebbolAeme 🌿
/////////////
کبدچرب را با سیاه دانه درمان کنید !
🔹️نتایج یک تحقیق نشان داد مصرف روزانه «سیاه دانه» باعث کاهش التهاب و کاهش چربی رسوب شده در سلولهای کبدی میشود.
🔹️ برای نتیجه بهتر روزانه دو یا چهار گرم سیاه دانه به همراه یک لیوان آب میل کنید.
🌿 @TebbolAeme 🌿
توصیههای غذایی برای کسانی که کبد چرب دارن 👌
√ روزانه پنج عدد فندق،پنج عدد بادام و سه عدد پسته بخورن.
√ انجیر،مویز،ترب،فندق به باز شدن انسداد کبد کمک میکنه.
√ به جای استفاده از آب بهتره ماءالعسل(ترکیب آب و عسل)بنوشن.
√ گوشت گوسفند،مرغ محلی و بلدرچین گزینه های خوبی هستن.
√ درست کردن نخودآب که میتونین از آب گوشت، نخود،برنج و گوشت استفاده کنین.
√ استفاده از شنبلیله در غذاها به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه میشه.