آخرین مطلب

سقز یک آدامس طبیعی و پر خاصیت بر مبنای طب سنتی !

💊سقز🔰یک آدامس طبیعی و پر خاصیت!

🔹درخت بنه نوعی پسته وحشی است که در متون قدیم از آن به عنوان “حبه الخضراء” و “بطم” نام برده شده است.

🔸 صمغ این درخت سقز یا “علک البطم” با طبیعت گرم و خشک درجه دوم، دارای خواص بی نظیری در حوزه گوارش است.
🔹شیخ الرئیس ابو علی سینا در کتاب قانون درباره سقز می‌گوید: “بهترین صمغ ها، صمغ درخت حبه الخضراء است و بعد از آن مصطکی”
🔸سقز مقوی معده و هاضمه است و بیشتر حکمای یونان و روم، آن را در جمیع خواص و افعال از مصطکی بهتر دانسته اند.
🔹جویدن این صمغ در کاهش بلغم، تحلیل رطوبات زاید معده و پاکسازی حلق از اخلاط لزج مفید است.

🔸 افراد مبتلا به نفخ و کاهش اشتها ناشی از سوءمزاج های سرد و تر معده از این صمغ برای درمان میتوانند استفاده نمایند.

🖊دکتر فاطمه محجوب (متخصص طب سنتی ایرانی)

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈

//////////////////////////////////////

❇️#سقز

❇️نام علمی:
Pistacia Atlantica

❇️مزاج
میوه تازه درجه اول گرم و خشک.صمغ آن درجه دوم گرم و خشک

❇️مواد موثره آلفاپینن،کامفن،اسیدکاپریلیک..

❇️منافع

#تقویت_معده #ادرار_بول #رفع_سرفه

میوه درخت سقز #مفرح #مقوی_حواس #مقوی_کبد #مقوی_طحال #مقوی_کلیه #مبهی #مسمن #مسکن_درد #مفتح_سدد_کلیه #مفتت_سنگ #مسخن_کلیه #مسخن_معده و #محلل_ریاح است.

صمغ سقز #محلل #ملطف #مقوی هاضمه #مدر بول و مبهی است.
صمغ سقز #چرک_گوش را تخلیه میکند.

میوه سقز سفتی ناشی از ضربه را نرم میکند و بدن را از فضولات #بلغمی تخلیه میکند.

طلای میوه سقز #پوست_صورت را از عفونت تخلیه میکند.

صمغ سقز #چرک_گوش را تخلیه و باعث روییدن گوشت در رخمها میشود.

#سرفه_رطوبی و #خفقان را برطرف میکند.
خوردن میوه سقز با سرکه #کبد را تنقیه میکند و برای سردرد و گزیدگی افعی و رتیل مفید است.

❇️دوز مصرف
میوه از سه تا پنج درهم.سمغ یک مثقال

❇️مضرات
صمغ سقز برای گرم مزاجان مضر است
میوه آن باعث جوش دهان است.

❇️مصلحات
#گلاب #رب_ریواس برای میوه، #سکنجبین برای صمغ

❇️بدلها
#مغز_بادام_تلخ یا #گردو و #پسته

❇️منبع:
#قرابادین

°Join: @Balgami

https://t.me/Balgami/7710

/////////////////////////////////

🔰 گوهری بر درخت

🔹سقز یا عِلک البَطم، صمغی است که در فصل پاییز به صورت طبیعی یا با خراش از ساقه درختان پسته کوهی یا بنه خارج می شود.

🔸سقز طبع گرم و خشکی دارد. در واقع به جز چند استثناء، اکثر صمغ ها گرم و خشک اند.

✔️در معده هایی که سرد و مرطوب شدند، درد و سوزش دارند، سقز مقوی خیلی خوبی است.
✔️سقز در کسانی که اصطلاحا به عفونت معده یا همان میکروب هلیکوباکترپیلوریس مبتلا شدند و علائم گوارشی پیدا کردند، مفید است.
✔️سقز در کاهش کلسترول و تقویت کبد هم موثر است.
✔️اگر دچار ترشحات پشت حلق هستید از جویدن سقز غافل نشوید. حفره دهانی و دندان ها را نیز پاکیزه می کند.
✔️سقز سرفه های خلط دار را می تواند کم کند.
✔️و اما به صورت موضعی اگر سقز با روغن زیتون مخلوط شود یا با کمی موم یا پیه به صورت مرهم درآید، برای گرفتگی و دردهای های عضلانی، تقویت اعصاب، حتی کج شدن ناخن و جوش خوردن زخم ها اثرات خیلی خوبی دارد.
❌گرمی مزاج سقز مصرف آن را در گرم مزاجان محدود می کند.
✔️سقز در صنایع غذایی در تهیه آدامس و شکلات و در صنایع آرایشی بهداشتی در تهیه خمیر دندان ها کاربردهای زیادی دارد. در بازار ایران هم به شکل های گوناگون عرضه می شوند.
❌مراقب باشید که بهداشتی و اصل باشند. اگر با جویدن آدامس سقز، چسبندگی زیادی به دهان و دندان ها پیدا کرد و یا رنگ کدر و زردی داشت، به اصل بودنش شک کنید. پس سقز را از جای معتبر تهیه کنید.

🖋 دکتر مریم تقوی شیرازی (دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی ایران)

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈

📚سقز چه خواصی دارد؟

▫️مقوی برای معده‌هایی که سرد و مرطوب می‌شوند و دچار سوزش و درد هستند.
▫️مفید برای عفونت معده
▫️کاهنده کلسترول و مقوی کبد
▪️کاهنده ترشحات پشت حلق
▪️تمیز نگه‌داشتن حفره دهانی و برطرف‌کننده بوی بد دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندان.
▫️کاهنده سرفه‌های خلط‌دار
▫️ترکیب سقز با روغن زیتون یا پیه به عنوان ▫️روغنی برای روغن مالی و برطرف کردن گرفتگی‌های عضلانی، تقویت اعصاب، نرم‌کننده ناخن‌های خشک، تسریع بهبود زخم‌ها مانند ورم و ترک پوستی
⛔️خط قرمزهای مصرف
✍️محدودیت مصرف در گرم مزاجان
در مورد رنگ سقز باید دقت داشت، اگر زرد و کدر باشد که به دهان و دندان بچسبد باید به اصل بودن آن شک کرد.
✍️زنان باردار کمتر مصرف کنند چرا که کاهنده اشتها می‌شود و روی جنین اثر می‌گذارد و باعث پیش‌فعالی او می‌گردد.
✍️تداخلات دارویی که با برخی داروها دارد که باید طبق نظر پزشک مصرف گردد.
🌿 @TebbolAeme 🌿