آخرین مطلب

پیاز عنصل و یا پیاز دشتی و یا پیاز موش و یا اسقیل داروی گیاهی بر مبنای طب سنتی

💊💊💊⛔⛔⛔
پیازعنصل شناسی برمبنای طب سنتی ::
برای اکثر امراض مغز مانند: مالیخولیا، صرع، سردردهای مزمن، سرگیجه، فلج، لقوه و فراموشی است و سبب تقویت قدرت بینایی شده و تنگی نفس و سرفه های کهنه و آسم را بهبود می بخشد. هضم غذا را آسان و تخلیه معده را سریع و سنگ مثانه را متلاشی و دفع می کند.

⛔چون سبب سقط جنین می گردد، باید زنان باردار از خوردن آن پرهیز کنند.

برای دردهای مفاصل مفید است و افرادیکه موی بدنشان می ریزد چنانچه با آب پیاز عنصل، بن موها را ماساژ دهند، از ریزش مو جلوگیری می کند (با احتیاط).

برای بیماری آسم: یک برابر پیازعنصل را با دو برابر عسل طبیعی مخلوط کرده و طبخ کنند و چند نوبت از آن بخورند، به جز یک نوع آسم بقیه را مداوا می کند. دستور فوق برای دردهای کهنه معده مفید است.

برای بیماری بَهق ( لکه های قهوه ای پوست): مغز پیاز عنصل را کوبیده و در سرکه حل کنند و مخلوط حاصل را در حمام به محل بهق بمالند، بهقی که با سایر ادویه معالجه نشده باشد بدین طریق زایل می گردد.

در اماکنی که موش، مار، مورچه، پشه و مگس زیاد است، مقداری پیاز عنصل را می کوبند، چون بوی آن در فضا پراکنده شود جانوران مذکور از آن محل دور می شوند.

مقدار خوراک پیاز عنصل برای قطع اسهال های سرد مزاج، یک و نیم مثقال است، که در روغن حیوانی و نمک بریان کرده و صبح ناشتا می خورند. سایر موارد نیز باید پیاز را طبخ کنند و خوردن خام آن توصیه نمی شود.

قسمت های مورد استفاده : بخش داخلی پیازها که قطعه قطعه و خشک شده باشند.

تقویت کننده قلب ، ادرار آور و خلط آور .

موارد استفاده و خواص : پیاز عنصل به عنوان تقویت کننده ایمن قلب و داروی ادرار آور مطرح می باشد. علاوه بر این بصورت سنتی از این گیاه به عنوان خلط آور در مخلوط های درمان سرفه و نیز در درمان برونشیت های مزمن ، التهاب برونشیتی آسمی و سرفه های مشابه سیاه سرفه استفاده میشود. در صورت استعمال خارجی نیز به عنوان دارویی مفید در درمان زخم های غیر عفونی موثر است.

شکل و مقدار مصرف : پودر استاندارد این گیاه که شامل ۲ – ۰/۱۵ درصد گلیکوزید های کاردیاک می باشد ، می تواند روزانه تا حدود دز ۰/۵ – ۰/۱ گرم مصرف شود. گلیکوزید عمده موجود در این گیاه باید با دز های ابتدایی ۲/۵ – ۱/۵ میلی گرم در روز آغاز شده و در نهایت به ۱ – ۲ میلی گرم کاهش یابد.

مواد موثره : گونه های جنس Urginea حاوی گلیکوزید های کاردیاک تیپ بوفادی انولید ( ۱/۸ درصد ) و نیز فلاونوئید های غیر معمول است.

گلیکوزید های عمده در پیاز عنصل حقیقی A همراه با مشتقات ۱۱-B-هیدروکسید اسسیدفائوساید و گلوکوسیسیلانوساید می باشد.

اثرات درمانی : بوفادی انولید ها مانع از فعالیت Inotropic مثبت و تا حدی Chronotrepic منفی فعالیت قلب می گردد. این مواد همچنین خلط آور ، ادرار آور و تهوع آور می باشند. علت ایجاد تهوع نیز تحریک معده توسط این گیاه دارویی می باشد.

احتیاط : پودر یا عصاره گیاه پیازعنصل سمی و فقط باید تحت نظارت و به میزان لازم مصرف شود.

اسامی دیگر : پیاز دشتی، پیاز موش، اسقیل

طبیعت گیاه : گرم و خشک

توصیف گیاه : پیاز عنصل ، گیاهی پیاز دار چندساله است که دارای زرت قاعده ای حامل برگ ها و ساقه گل دهنده است که این ساقه تا ارتفاع یک متر رشد کرده و دارای گل های سفید رنگ کوچک و زیاد در امتداد محور انتهایی است.

پیازهای عنصل گاهی تا چند کیلوگرم وزن دارند و به رنگ سفید می باشند. گاهی با نام های علمی Scilla maritima ، Drimia maritima نیز خوانده میشود که نشان می دهد این نام به چند گونه کاملاً مرتبط و مشابه به هم در ناحیه مدیترانه اطلاق می گردد.

در مصارف تجاری ، گونه U.indica بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. گونه هایی که دارای پیاز های قرمز رنگ هستند بطور سنتی و بعنوان سموم موش صحرایی مورد استفاده قرار می گیرند.

منشاء : U.maritima حقیقی فقط در منطقه Iberian peninsula رشد می کند اما گونه های مرتبط با آن در مناطق دیگر ناحیه مدیترانه یافت میشود. گونه U.indica گیاهی آفریقایی و هندی است.
@Mezajshenasi12