عناب با نگاه طب سنتی
مصارف خوراکی
در بریتانیا عناب را به صورت خشکشده و یا به صورت آبنباتهای طعمدار همراه با چای عصر میل مینمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار میدهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک درست میکنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده میشود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده مینمایند .
خواص دارویی
عناب آرامشبخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده میکنند. عناب خون را تصفیه کرده و سموم را از بدن دفع مینماید، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری مینماید .
عناب ملین است و دارای لعاب بسیار میباشد و سینه را نرم مینماید. استفاده از مغز میوه در زخمها و بریدگیها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها میشود . عناب همچنین دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد . چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعثترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات میشود
. عناب معتدل و مایل به رطوبت است.
. شستشودهنده سلولهای مغزی است.
. کاهش دهنده چربی خون است.
. عناب مقوی مغز است.
. عناب دفع کننده بلغم است.
مضرات
. زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی میشود.
. عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ میکند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورن
?سایت دکترحسن اکبری متخصص طب سنتی