آش رشته (مخصوصا اگر با رشته زیاد پخته شده باشد) غذایی سنگین محسوب می شود و خوردن آن در وعده افطار توصیه نمی شود.
@persianmedicine
🍲🍲#آش اوماج:
💠ابتدا عدس قرمز یا دال عدس را بار کرده و پیاز درست میانش ریخته، بجوشانند.
💠بعد برگ چغندر و کمی ترخان و ریحان و شنبلیله و (اندکی نمک و فلفل) میانش بریزند تا پخته شود و بعد آرد را خمیر کرده ، اوماج کنند. (اوماج به خمیرهای خرد به اندازه یک ماش را گویند) بقدر ضرورت میانش ریخته ، چند جوش داده بردارند.
💠میتوان بجای آرد از سویق استفاده کنید.
💠این غذای بسیار مقوی ، خونساز و عضله ساز است برای بیمارانی که قدرت بدنی خود را در طول درمان از دست داده اند، که بسیار به ایشان قدرت می دهد و سیستم دفاعی بدن را بالا می برد.
@soroshesalamati
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
🔴 جایگاه آش و روغن سالم
✍️ضربالمثلی که از گذشته به جایگاه آش و روغن سالم در بسته تغذیه ایرانیان اشاره دارد: «آشی بپزم که یک وجب روغن روش باشه»
🔹در گذشته، آش به قدری جایگاه مهمی داشت، که وقتی دربار شاه میخواست غذایی درست کند که شایسته مراسمات و تحفهای برای صاحبمنصبان باشد، آش را انتخاب میکرد.
🔹از طرفی در این ضربالمثل به روغن برای ریختن روی آش اشاره شده است که منظور از روغن، روغن حیوانی است که در گذشته برای طبخ غذا از آن استفاده میکردند، زیرا روغن حیوانی بسیار مفید و سریعالهضم بوده و بدلیل لطیف بودن با اکثر طبعها سازگار است.
🔹توصیه طب سنتی این است که در رژیمهای غذایی، ماهانه چندین بار از آشها استفاده کنید، چرا که آشها:
🔸 منابع خوبی برای تامین مواد مفید مورد نیاز بدن هستند.
🔸 بدلیل آبکی بودن موافق مزاج دستگاه گوارش هستند.
🔸و به طور معجزه آسایی بدن را پاکسازی میکنند.
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿