💊💊💊💊چرابرای شروع فصل پاییز این همه نگرانی رادرمردم رشدش میدهیم اما راهکارها 🔻🔻
فصل پاییز را از منظر طب سنتی برای خانواده ها چگونه تدبیرش کنیم
?مزاج ذاتی فصل پاییز سرد و خشک بوده و برای افراد دارای طبع سرد و خشک + وبرای ساکنین مناطق کوهستانی غیر شمال +و برای سالمندان و کهنسالان دارای آثارمتنوعی از بیماریها خواهدبود
شمارش بیماریهای فصل پاییز::
۱- بروز مشکلات روانی و پریشانی در افراد دارای غلبه خلط سودا دراندامها
۲- بروز سکته ها
۳- افزوده شدن بیماران درمراکزدرمانی
۴- گرفتگی ریه و حنجره و خشکی گلو
۵- بسته شدن و انسداد روده بزرگ و روده کوچک و سوزش و یا ترش معده
۶- پوسته پوسته شدن لب ها
۷- یبوست و بروزبواسیر و یا شقاق اسفنج مقعد
۸- بروز وسواسها
۹- بروزسیاتیک دربانوان بالاخص در کشاله رانها
۱۰- تکررادرار و یا شب ادراری حتی درمتاهلین و سنین بالا
۱۱- بروز اگزما و کهیر و جوش و خارش پوستی
۱۲- خارش و سوزش مجاری ادراری
۱۳- ورم ها درپوست و دست ها و پاهاو یا زیر چشم و …
۱۴- بروز لک های سیاه دراندام بصورت ناگهانی
۱۵- بروز درد ناگهانی در طحال ( زیر قلب )
۱۶- بروز خستگی و سستی و ناارامی
۱۷- ابریزش بینی و یا خونریزی پوسته داخلی بینی
۱۸- نارسایی درقلب با ضربان قلب
۱۹- قلنج دردناک در پشت کتف
۲۰- اختلال جدی درسیستم های ایمنی بدن به علل عدم ریزش باران و وزیدن بادها و یا فقدان رطوبات در فضای محل سکونت و محیط بازو…
۲۱-آلرژی سخت درنحوه نفس کشیدن
۲۲- بروز فشارخون درسنین بالا و بالاخص درچاق ها
?????????
بایدها و راهکاها و نبایدها :::
۱- دوری از سرمای صبحگاهی و پوشاندن بدن و پرهیز ازتابش گرمای ظهر
۲- دوری از استحمام و یا استخر با اب سرد بالاخص اب های کلردار
۳- درصورت بروزسرفه ازمصرف تخم مرغ اب پز + شیرو لبنیات کارخانه ای + ماکارونی + فرنی نشاسته
۴- ممنوعیت خوابیدن درطول روز و یا خوابیدن با معده پراز تغذیه
۵- پرهیز مطلق از اب سرد و یخ و فالوده و بستنی
۶- ورزش سنگین و حرکات بدنی سنگین بسیارمضر
۷- پرهیز از همراهی با غم و غصه زیاد که باعث غلظت خون میگردد
۸- خوابیدن زیاد و یا بیداری زیاد
۹- ممنوعیتهای جدی درمصرف تغذیه ها شامل ( گوشت گاو و گوساله + همه نوع کنسروجات بالاخص فست فودهای وارداتی و ماهی و حبوبات +پرهیز ازتغذیه های فریزری بالاخص گوشتهای یخ زده + فست فود کالباس و سوسیس + مصرف زیاد برنج سفید خودش فست دوم در افزایش غلظت خون است +مصرف ادویه جات زیاد + ترشیجات و سرکه جات + سرخ کردنی + رب گوجه + بادمجان + قارچ + پنیر شور + خیارشور + دوغ و ماست + کشک + کلم و گل کلم +غذای مانده فریزری+ چای سیاه و چای سبز بالاخص ازنوع عراقی + پفک و چیپس + سیر و پیاز و شاهی + قهوه جات و نستکافه + کباب گوشت قرمز ( مگر با پودر سماق ) + عدس زیاد و….) ممنوع
۱۰- این نوع تغذیه ها را درپاییز بخورید::
گوشت های بلدرچین و بوقلمون کمتر وگوسفند + مصرف انواع مویزجات + هویج + زیتون + خرما + عسل جات + توت ها + اب انجیرخشک + خشکبار بالاخص بادام شیرین درختی + انواع آشجات و سوپ جات + هلیم + کله و پاچه + آبگوشت های با نخود زیادو سیب زمینی کمتر
۱۱- نزدیکی شرعی بصورت مکررو پی درپی بشدت قلنج و گرفتگی عضله در پی دارد
۱۲- ممنوعیت آنتی بیوتیک ها و خاصه انتی قرص و شربتهای هیستامین ها و کورتون ها و کدئین ها
۱۳- سبزی نعناع اندک مصرف شود
۱۴- استفاده ازاب سرد درصورت باعث بسته شدن منافذ پوست صورت درپاییز است
۱۵- شبها بالاخص موقع ارمیدن دربستر باید سر و بینی خودرا بپوشانید تا اززکام و سرماخوردگی مستمر در پاییز درامان باشید
۱۶- ضماد روغن بنفشه و بادام شیرین به سر و صورت و بدن بسیارمفید و منافذ پوست را بازمیکند
۱۷- مصرف دمنوشهای خنک رطوبت دار برای افراد سوداوی ( سرد و خشک ) وصفراوی ( گرم و خشک ) مثل بنفشه و ختمی
۱۸- مصرف دمنوش ترکیبی برای حنجره شامل ( تخم بارهنگ + قدومه شیرازی + زوفا + پرسیاوشان + شکر تیغال تمیز شده + به دانه + تخم ریحان + تخم اسفرزه + سپستان + عناب ) جمعا یک قاشق دریک لیوان اب جوش و موقع خوردن با شکر سرخ بصورت جرعه جرعه ۱۹- حمام با اب نسبتا گرم
۲۹ – میوه جات انارو انجیر و انگورقرمزو به و سیب و گلابی
۳۰- درفصل پاییز و زمستان از خیار و گوجه و هندوانه و خربزه پرهیز شود
۳۱- مصرف کدوجات حلوایی و شلغم و
۳۲- جایگزینی شادی های طبیعی بجای غم و غصه
۳۴-پرهیزاز پوشیدن لباسهای تیره و مفید بودن لباس سبزو ابی و سفید
۳۵- مقابله سرسختانه با یبوست ها با دمنوش گلسرخ و اب انجیر و گلقند و اب سیرابی گوسفند و سبوس گندم و بقیه مصادیق درباب یبوست در سایت تجارب طب سنتی حسین معارفی
۳۶- بوییدن گل نرگس هرروز و هر ساعت داروی زکام و سرماخوردگی بسیار تاثیرگذاراست
۳۷- شربت گلاب با بیدمشک یا شربت سه شیره
۳۸ – دمنوشهای مفید مثل چای درست شوند بصورت نوبه ای تهیه شده که شامل بابونه فقط و فقط ازنوع شیرازی و هل و بادرنجبویه و گل گاوزبان و چای زعفران
/////////////////////////////////
❇️ #پاییز
🍁از ساعت ۶ عصر تا ۱۲ شب بدن شرایط فصل پاییز را دارد.
📮این بازه زمانی ، سرد و خشک بوده و در آن غلبه سودا اتفاق می افتد.
📌معمولا غم و غصه ها در این ساعت در شخص زیاد میشود.
📚 دکتر مهدی فهیمی
@ soroshesalamati
🟢 چه کنیم تا در فصل پاییز سالم بمانیم؟ 🟢
🍂 توصیه میشود خودتان را در معرض بادهای پاییزی قرار ندهید، زیرا همانطور که باعث ریزش برگهای درختان میشوند، باعث ریزش سلامتی از انسان نیز میشوند (حدیث معصومین علیهم السلام).
❄️ از آنجا که هوای پاییز رو به خنکی میرود و افراد از فصل تابستان عادت به پوشیدن لباسهای کم دارند، به دنبال قرارگرفتن در معرض بادهای پاییزی، دچار سرماخوردگیها، سینوزیتها، عفونتهای سیستم تنفسی و… میشوند.
👕 در فصل پاییز، میانه روز، هوا گرم و اول و آخر روز، هوا خنک است، بنابراین به طرز لباس پوشیدن خود توجه نمایید و لباسهای گرم همراه خود داشته باشید.
📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
👇👇👇
@DrMirghazanfari
⛔️⛔️📚📚بفرمایید سلامتی:
🟢 غلبه سودا در پاییز 🟢
🍂 با توجه به اینکه فصل پاییز سرد و خشک است، بنابراین باید از مصرف غذاهایی که سردی و خشکی زیاد دارند (که می توانند خلط سودا که آن هم سرد و خشک است را زیاد کنند) پرهیز کرد.
🏖 همچنین برعکس فصل تابستان، باید تا حدی از غذاهایی استفاده نمود که رو به گرمی و تری هستند و اصطلاحاً خونسازی میکنند تا سردی و خشکی هوا را جبران نمایند.
❄️ بنابراین آنچه در مورد افزایش خلط سودا در بدن و احتیاط در مورد آن و یا برای افراد با مزاج سرد و خشک و موارد مفید و مضر برای ایشان گفته می شود، برای فصل پاییز قابل اجرا است، چون مزاج فصل پاییز هم سرد و خشک است.
📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
👇👇👇
@DrMirghazanfari
🟢 علائم افزایش خلط سودا 🟢
🔷 تمایل رنگ پوست به سمت تیره، ایجاد لکهای قهوهای پوست، چروکیدگی و بیطراوتی و مات شدن رنگ پوست، گرفتگی عضلات (مخصوصاً عضله پشت ساق پا یا انگشتان که ممکن است این اتفاقها درخواب رخ دهند)
🔷 فکر و خیالهای زیاد، کیفیت بد خواب، دیدن خواب های آشفته و بد، تیره تر شدن رنگ ترشحات بدن مانند عرق یا ادرار (به دلیل دفع سودای اضافی از بدن)
🔷 ایجاد اشتهای کاذب، غلیظ و تیره تر بودن خون، افزایش موهای زائد، لاغر شدن، افزایش مشکلات روحی روانی شامل ناامیدی، گوشهگیری، انزوا، بددلی، شکاکیت و بدگمانی از علائم افزایش خلط سودا در بدن هستند.
📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
👇👇👇
@DrMirghazanfari
///////////////////////////////////////
🔰فصل پاییز و زمستان با هلیم و کله پاچه🌟
🔻باید توجه داشت که در فصول سرد سال ، برخلاف فصول گرم ، دستگاه گوارش انسان قوی تر می شود و بهتر است از غذاهای سنگین تر استفاده شود .
🔹مصرف سنتی #هلیم ، #آش ها ، #آبگوشت ها ، #کله_پاچه و …. در فصل پاییز و زمستان ، از همین آموزه پزشکی_بهداشتی ناشی می شود
⛔️⛔️⛔️ اما
باز هم متاسفانه امروزه فراموش شده و مردم ما بدون توجه به شرایط فصل و اقلیم و سن و مزاج خود ، می خورند و می آشامند و در نتیجه می بینیم👇
👈در فصل تابستان ، برخی مرکبات در دسترس اند و اتفاقا بهای بالاتری هم دارند یا مصرف هلیم گندم و کله پاچه و آبگوشت ، در ظهرهای گرم تابستان شایع شده است و در مقابل، در روزهای سرد سال ، مردم ما از هندوانه و گوجه و خیار و لبنیات زیاد دست نمیکشند !!
نکته🌟
🔸خوردن #انار بعد از هر نوع غذایی بلامانع است بجز #هلیم
🌸سلامت وتندرست باشید🌸
🖊دکتر ناصر رضایی پور(متخصص طب سنتی)
🆔@drmmohebbi🌸
🔰 ۵ توصیه طلایی طب سنتی برای روزهای سرد و بارانی
۱️⃣بهتر است در روزهای سرد داخل خانهها بسیار گرم نباشد و محیط خانه و محیط بیرون اختلاف دمایی بسیاری با هم نداشته باشند، چرا که اختلاف دما میتواند عاملی برای ابتلا به سرماخوردگی باشد و از این رو توصیه میشود که هر دو ساعت یک بار به مدت ۱۰ دقیقه پنجرهها باز شود تا هوا در داخل خانه جریان داشته باشد و راکد نماند.
۲️⃣از جمله دمنوشهایی که ایمن هستند و میتوان به طور روزانه از آنها استفاده کرد، پونه، بابونه، نعنا، ختمی، پنیرک و آویشن البته به مقدار کمتر هستند و از آنجایی که آویشن گیاه گرمی است، نباید به مقدار بسیار و طولانی مدت از آن استفاده شود و برای استفاده روزانه نصف یک قاشق مربا خوری از آن کفایت میکند و همچنین در صورتی که افراد سوزش حلق، حنجره و بینی دارند باید آویشن را به دمنوش خود اضافه نکنند.
۳️⃣مصرف خوراکیهایی نظیر کدوحلوایی که حاوی مقادیر بسیاری از ویتامین سی است و به تقویت قوای جسمی کمک میکند، استفاده از چغندر و شلغم هم به صورت خام و پخته و هم در آش و استفاده از آشها و سوپها به طور کلی در روزهای سرد توصیه میشود.
۴️⃣افراد نباید در این روزها به دلیل سرما ورزش کردن را فراموش کنند و بهتر است در این فصل هنگامی که هوا معتدل است یعنی نزدیک ظهر ورزش کنند. البته باید حواسشان باشد که نزدیک به زمان غذا خوردن این اقدام را انجام ندهند و یک ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از غذا خوردن این اقدام را انجام دهند و نیازی هم نیست که ورزش تخصصی انجام دهند و اگر که مشکل پا و کمر ندارند، درجا زدن و طناب زدن در خانه کفایت میکند.
۵️⃣ممکن است این عارضه در فصل سرما در برخی افراد شدت یابد و یا اینکه در تعدادی از اشخاص سبز رنگ شود که نشان دهنده عفونت است و افرادی که دچار این مشکل هستند بهتر است به پزشک مراجعه کنند و برای پیشگیری از آن توصیه میشود که بعد از حمام موها با دو حوله آبگیری شوند و بعد با باد ملایم سشوار کاملا کف سر خشک را کنند و توصیه میشود که افراد به هیچ عنوان با سر خیس از خانه بیرون نروند.
🖋 دکتر زهره مرتجی (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈
📚📚چرا در پاییز خونسازی کاهش مییابد؟
در پاییز خونسازی کاهش مییابد چون مزاج پاییز سرد و خشک و مخالف مزاج خون که گرم و تر است میباشد پس باید در این فصل تدابیر گرم و تر اتخاذ یابد تا خون سازی بدن و علائم کم خونی بهتر شود.
مشکلات ناشی از کم خونی پاییزی یا خون خشک و غلیظ!
کسانی که خون غلیظ دارند نیز در پاییز به علت سردی و خشکی هوا، خونشان غلیظتر میشود
همین علت باعث افزایش سکتهها، افسردگی، بواسیر، تشدید واریس و دردمفاصل و … در پاییز میشود.
علت مهم ریزش مو در برگ ریزان طبیعت! نیز همین کم خونی و یا خون خشک و غلیظ میباشد.
💊💊💊بهبود خون و خونسازی در پاییز
راهکار مقابله به کم خونی و کمک به تولید خون باکیفیت و خوب، استفاده از خونسازها یا انجام تدابیر گرم و تر است.
یا در مزاجهای خشک و دارای غلظت خون، روان و تر کردن بیشتر خون است تا غلظت خون کاهش یابد و مشکلات پاییزی از بین رود.
معرفی چند خونساز عالی
خون صالح با تغذیه خوب، خواب نیکو و ورزش و تحرک خوب ایجاد میشود. این خون در حالی تولید میشود که بدن در وضعیت آرامش باشد و از اعراض نفسانی یا همان شرایط روحی و روانی نامناسب دور باشد و یا آنها را کنترل نماید. پس در این شرایط؛ هضم را بهبود بخشید و غذاهای خونساز با هضم راحت میل کنید:
استفاده از گوشت گوسفند یا جایگزینهای گوشت قرمز برای افزایش خونسازی مانند: میوههای خشک به خصوص مویز، سیب، گلابی، به، انجیر و آلو که غنی از آهن و اسید فولیک هستند.
زرده تخم مرغ عسلی و آش حبوبات با اسفناج و زردچوبه و دارچین که با طعم ملس طبخ شده باشد.
نصف استکان عرق یونجه را با یک لیوان شیره انگور مخلوط و روزی سه مرتبه هر بار یک قاشق غذاخوری میل کنید.
سبزی یونجه خورد شده با لیموترش تازه به عنوان چاشنی غذا یا عصرانه یک پیاله کوچک
مربای هویج با عسل یا شیره انگور و بادام و فندق از خونسازهای عالی هستند.
ترکیبات خونساز در دسترس مانند: شیره انگور، شیره توت، برگه زردآلو، مویز، کشمش، توت خشک، انجیر، بادام، پسته، جوانه ماش، جوانه گندم، سبوس برنج، نخوداب و …
خوردن انار باعث سلامت جریان خون شده و به دلیل برخورداری از مقادیر بالای آهن برای مبتلایان به کم خونی موثر است. همچنین مصرف این میوه پاییزی، تعداد هموگلوبینهای سالم را افزایش میدهد
ولی اگر هر کدام از این ها در دسترس نبود، با خوب جویدن غذا و اصلاح هضم و مواردی که ذکر شد میتوان از کم خونی پیشگیری کرد.
📚📚سبزی یونجه؛ گوهر فراموش شده…
اسپست یا یونجه، یک سبزی خوراکی است که به منزله گوهری گرانبهاست ولی هیچ کس به آن توجه ندارد.
این سبزی خوراکی، دارای مزاج گرم و تر است.
دارای آهن به اندازه دو برابر آهن موجود در اسفناج، کلسیم به مقدار سه برابر کلسیم شیر، ویتامین «ث» به اندازه ۴ برابر شیره لیموترش است.
سرشار از پروتئینهای مقوی، مغذی و خونساز از قبیل لیزین، فنیل آلانین، آسپارازین و سیستین است.
در تقویت عمومی بدن بینظیر و در رفع کم خونی بی بدیل است.
منبع
با سپاس از دکتر مریم نواب زاده
مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوی
https://tabaye.ir/autumn-anemia/