بخور و نخورهای فصل پاییزی به پیشنهاد طب سنتتی چیست
در پاییز از مصرف غذاهای سودازا مانند عدس, بادمجان، ترشی، گوشت گوساله، غذاهای آماده، غذاهای فستفودی، غذاهای بیات و مانده باید پرهیز کرد.
دکتر ناصر رضایی پور، دستیار تخصصی طب سنتی ایران درباره تدابیر پاییز اظهار داشت: ضریب اشغال تختهای بیمارستانی در پاییز بیشتر میشود و بیماریهای روان پریشی در پاییز عود پیدا میکند.
مزاج پاییز سرد و خشک است البته در مناطقی که باران زیاد میبارد از خشکی مزاج فصل کاسته میشود.
احتمال بروز دردهای سیاتیکی و مشکلات روانی در پاییز بیشتر است
این دستیار تخصصی طب سنتی بیان داشت: در پاییز احتمال بروز بیماریهای از جمله دردهای سیاتیکی, دردهای مفصلی, بزرگی طحال, مشکلات ادراری, بیماریهای ریوی و … زیاد است.
رضایی پور عنوان کرد: در پاییز از مصرف غذاهای سودازا مانند عدس, بادمجان, ترشی, گوشت گوساله, غذاهای آماده, غذاهای فستفودی, غذاهای بیات و مانده باید پرهیز کرد.
ضرورت مصرف غذاهای گرم, تند و تیز و غذای گرم و تر در پاییز
وی افزود: مصرف غذاهای گرم, تند و تیز و غذای گرم و تر مانند آبگوشت پرندگان, شیرینیهای طبیعی مانند مویز, انجیر, کشمش, شیرینی تهیه شده از بادام و … همچنین میوههای مانند خربزه، سیب، به، گلابی، انگور در این فصل مفید است.
در پاییز از دوش گرفتن و نشستن در آب سرد باید پرهیز کرد
این دستیار تخصصی طب سنتی بیان کرد: در پاییز از دوش گرفتن با آب سرد و نشستن در آب سرد باید پرهیز کرد. البته بهتر است که یک روز در میان با آب نیم گرم حمام کرد. همچنین از نوشیدن آب سرد, مصرف مسهل, فصد خون و حجامت باید پرهیز کرد و از خوابیدن در طول روز دوری کرد (نگاه امروز، ۴ مهر ۱۳۹۴).
http://www.tim.ir/news/1535/%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%B1-%D9%88-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%B7%D8%A8-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C/
🍂🍁🍂🍁 تغذیه پاییزی
🖊 دکتر مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی
این خوردنیها و نوشیدنیهای رطوبتبخش هم بطور عام برای فصل پاییز مناسب هستند و هم در حالات غلبه خشکی و سوءمزاج سوداوی سودمند میباشند:
– سوپ جو همراه با هویج و کدو و کاهوی خردشده
– شوربای جوجهمرغ
– خورش کدو
– خورش بامیه
– خورش سیب
– خورش قیمهبادام
– حریره بادام
– شیره بادام
– آب هویج پورهدار
– آب سیب شیرین پورهدار
– فرنی رقیق (ترجیحاً با آرد برنج)
– شیربرنج رقیق
– برگه هلو
– برگه زردآلو
– انگور رسیده
✳️ نکته مهم:
در اینجا مقصود من از رطوبت، میزان آب جاری در عروق نیست. به زبان دیگر در فردی که بطور حاد دچار کمآبی و افت فشار خون ناشی از تشنگی یا اسهال شدید یا خونریزی شده است، فهرست بالا کارساز نیست.
این غذاها برای کسانی مناسب است که بطور مزمن دچار مشکلاتی مانند خشکی پوست، شکنندگی ناخن، زبری مو، یبوست (بعلاوه بسیاری نشانههای همبسته دیگر) میباشند.
گرچه در بیشتر این افراد فشار خون معمولا پایینتر و گردش خون نیز کندتر است ولی برای بهبود این اختلالات، نیازمند اقدامات دیگری هستند که در هر فرد ترتیب و نوع آنها متفاوت است.
@Hikmatbasedmedicine