💊💠﷽💠
✅ جگر سیاه از دیدگاه پزشکی حِکمی ایران
♦️جگر سیاه (کبد):
غذائی است بسیار نیکو، به خصوص جگر بره و بزغاله و از آن بهتر جگر خروس و مرغ است (پس بهترین جگر متعلق به جگر مرغ محلی و خروس محلی است در درجه بعد مرغ و خروس پرورشی…) که در روغن سرخ کنند ولی چون سنگین و هضمش مشکل و دفع آن دیر انجام می گردد نباید در خوردن آن از اعتداال تجاوز نمود و نبایدغذا را منحصر به آن قرار داد.
به دو صورت می توان آن را مصرف کرد: یا با روغن و مری بپزند و یا آنکه پس از اضافه نمودن مقداری نمک و دارچین بر روی سنگ ریزه داغ کباب کنند. اگر این غذا را با سرکه و زیره آماده کنند برای اشخاص گرم مزاج نیز خوردن آن جایز است، به شرط آنکه خوب کباب شده باشد و اگر این غذا را زیاد بخورند و با به خوردن آن مداومت کنند احتمال خطر و زیان کمی دارد (خطری ندارد)چه خونی که از آن حاصل می شود خون سالمی است.
عقیلی خراسانی در کتاب مخزن الادویه آورده:
کبد دارای طبیعت گرم و تر است. جرم آن غلیظ و دیر هضم است و خون متولد از آن به کندی در مجاری حرکت کرده و سریع متعفن می شود مگر آنکه با نمک و سرکه و آبکامه و دارچینی و کرویا (شاه زیره)و گشنیز خشک که بر آتش نیکو بریان نموده باشند مصرف شود.
مصلح آن در گرم مزاجان سرکه و گشینز و در سردمزاجان ادویه حاره مذکوره و جوارشات مناسبه
تذکر:از آنجا که کبد در موجودات مرکز پاکسازی و سم زدایی بدن است، در تهیه جگر سیاه (کبد) باید بسیار دقت کرد از این جهت که جگر سیاه انتخابی کاملا سالم و فاقد بیماری باشد.مخصوصا جگر مرغ را باید سم زدایی کرد حتما چند ساعت در آب و سرکه طبیعی خانگی یا آب لیمو طبیعی و هویج بماند. بعد وقت زمان مصرف در آب و و سرکه و هویج و پیاز خوب بجوشانید و آب پز کنید سپس پیاز و هویج را دور ریخته و جگر را یا سرخ کنید یا خوراک کنید یا هم کباب... همچنین مصرف آن در افراد سالم و دارای فعالیت بدنی
منابع :
کتاب مخزن الادویه، محمد حسین عقیلی خراسانی
کتاب منافع الاغذیه و الادویه، زکریای رازی
@soroshesalamati
//////////////////////////////////
🔰 جگر و ملاحظات مصرف آن
🔹جگر حیوانات طبیعتی گرم و تر دارد و نکته مهم اینکه گوشت جگر پرندگان بهتر و زودهضمتر از جگر گاو و گوسفند است.
🔸این اندام حیوانی، البته به شرطی که حیوان تغذیه سالم و رشد طبیعی داشته باشد، غذائیت زیادی دارد و به خونسازی کمک میکند اما دیرهضم و خون تولید شده از آن، غلیظ است.
❌اکیدا توصیه میشود برای پختن جگر از ادویهجات گرم و هاضم مانند فلفل، زنجبیل، تخم گشنیز و زیره سبز به میزان کافی استفاده و پس از مزهدار شدنِ جگر، کبابی شود.
⛔️ خوردن جگر در مبتلایان به بیماریهای قلبی-عروقی، ضعف معده، چربی خون، کبد چرب، نقرس، غلظت خون و دیابت احتیاط مصرف دارد.
⛔️ موارد منع مصرف جگر؛
❌در زمان شیوع بیماریهای واگیر مانند کرونا (#COVID_19)
❌در ناقهانی که مدت طولانی تحت رژیم NPO (خودداری از خوردن و نوشیدن دهانی) بودهاند
*(ناقهان: بیمارانی که دوره نقاهت را میگذرانند)
🖋 دکتر مریم مصفا (دکترای تخصصی داروسازی سنتی)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine
هرگز جگر خام یا آبدار نخورید.
🔸کرم زبانی یکی از میکروبهای مشترک بین دام و انسان است که در اثر خوردن جگر خام یا آبدار ممکن است در ناحیه حلق انسان مستقر شود، یا به چشم مهاجرت کند و باعث نابینایی شود.
🌿 @TebbolAeme 🌿
جگر معدن ویتامین a تقویت مغز و حافظه
کانال انارستانی ها سلام🌹
در جلسه ای که مهمان برنامه ما دکتر زنده دل بودند درمورد ویتامین ها صحبت کردیم
در این پست از جگر و ویتامین موجود در آن صحبت می کنیم.
این پست رو با عزیزانتون به اشتراک بزارین ❤️
انارستان؛ حامی سلامت مردم ایران❤️
@anarestan_tv
🆔 @ofogh_tv
///////////////////////////////////
دانستنی
زیاد جگر سیاه نخورید🔻
جگر سرشار از کلسترول میباشد که میتواند منجر به افزایش احتمال سکته قلبی شود همچنین ممکنه جگر،سموم را در خود پنهان سازد.
آنچه نمیدانستی🤔👇
https://eitaa.com/joinchat/349241597Ccfa393e1d8