آخرین مطلب

فصل پاییز و راهکارهای طب سنتی

📚📚📚📚سلام .
اگر در این هوای سرد زمستانی قصد فعالیت در بیرون را دارید:
_ به قدر اشتها غذای گرم بخورید و پس از هضم اول (متوسط دوسه ساعت)وقتی حرارت غذا در بدن اثر کرد به فعالیت بیرون بپردازید

_سر را بپوشانید و مسیر تنفس را با شال یا چیز دیگری گرم کنید . پوشاندن جلوی دهان و بینی مانع ورود هوای بسیار سرد به ریه می شود که مضر بدن است خصوصا برای کسانی که ناراحتی قلبی دارند
_ در افرادی که سرد تر هستند غذایی که در آن مغز گردو وسیر پیاز وروغن فلفل ،دفع ضرر سرما می نماید.
– پس از پایان فعالیت ،نبایدناگهان نزدیک بخاری وگرمای زیاد شوید .ابتدا با هوای اتاق و یا جایی که در ساکن شده اید خود را گرم نمایند پس از تسکین شدت سرما به بخاری یا سایر ادوات گرمایشی نزدیک شوید.

////////////////////////////////////

🔰تدابیر تندرستی در فصل پاییز🍂

✅مزاج فصل پاییز سرد و خشک است

🍁پرهیز از گوشت گاو، فست‌فودها، ادویه تندوتیز، ترشی‌ها، بادمجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رُب و سس‌ها، چای پررنگ، شوری‌ها، قهوه، نسکافه، کاکائو و…
و در عوض مصرف خوردنی‌های گرم و تر مانند مرغ‌های درشت، تخم‌مرغ عسلی، شیرینی‌های طبیعی از شکر و بادام و پسته، مغزها، انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، خربزه، گلابی،‌ سبزی خوردن، شلغم، خاکشی و…

🍁پرهیز از نوشیدن آب بسیارسرد و دوری‌جستن از سرمای بامداد و شب و گرمای میانه‌ روز

🍁استفاده معقول از غذاهای مقوی سنگین مانند هلیم، آش‌ها، آبگوشت‌ها، کله‌پاچه و… به جهت قوی‌شدن دستگاه گوارش در فصول سرد سال

🍁کاهش_فعالیت_جنسی

🍁پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده پر، خوابیدن در مکان‌های سرد و مرطوب، زیادخوابیدن و زیاد بیداری‌کشیدن

🍁دوری‌جستن از خشم، اضطراب و اندوه و پرداختن در حد اعتدال، به شادی و سرور و امید

🍁پرهیز از انواع خون‌گیری از جمله فصد و حجامت، مگر به تشخیص پزشک متخصص

🍁بوئیدن عطرها و گل‌های خوش‌بوی ملایم و مناسب مزاج

🍁حمام یک‌روز درمیان با آب نیم‌گرم و چرب‌کردن بدن با روغن بادام یا بنفشه بادام

🍁ورزش معتدل،‌ بیشتر از تابستان

🖋 دکتر ناصر رضایی پور (متخصص طب ایرانی)

🆔@drmmohebbi🌸

///////////////////////////////////////

🍁توصیه‌های
#طب_سنتی برای فصل پاییز

🍁از آن جایی که مزاج فصل #پاییز ، سرد و خشک است افراد برای حفظ سلامتی و اینکه میزان مضرات این فصل به حداقل برسد، باید از غذاهایی با مزاج #گرم و #تر استفاده کنند؛

🍁گوشت گوسفند و شیرینی های طبیعی مانند مویز، انجیر، کشمش، و شیرینی های تهیه شده از بادام و شکر و همچنین مصرف گلابی، به، سیب، خربزه و انار در این فصل مناسب است.

🍁افرادی که خشکی پوست همراه با خارش دارند، از روغن بنفشه استفاده کنند. روغن بنفشه ضدالتهاب موضعی با پایه گیاهی است، البته روغن بنفشه ای که در پایه بادام شیرین تهیه شده باشد. روغن بنفشه موجب مرطوب شدن پوست شده و از خارش می کاهد.

🍁در کلینیک های طب سنتی دانشگاهی روغن بنفشه در پایه بادام شیرین وجود دارد. بهتر است برای تأثیر بیشتر افراد دو مرتبه در روز بدنشان را با روغن بنفشه در پایه بادام روغن مالی کنند که اثرات بهبودی را سریع تر ببینند.

🍁در فصل پاییز باید از مصرف غذاهای سودازا مانند عدس، بادمجان، گوشت گوساله، فست فودها و غذاهای مانده پرهیز کرد.

🍁در پاییز از دوش گرفتن با آب سرد و نشستن در آب سرد باید پرهیز کردو بهتر است که یک روز در میان با آب نیم گرم حمام کرد.

🍁همچنین از نوشیدن آب سرد، مصرف مسهل، فصد خون و حجامت باید پرهیز کرد و از خوابیدن در طول روز دوری کرد.
سالم و تندرست باشید.

─┅─═इई 🍁🍂🍁ईइ═─┅─

💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید./

///////////////////////////////////

🍂تغذیه فصل پاییز

✅مصرف مواد غذایی گرم و تر به علت مزاج پاییز توصیه میشود، چرا که بدن را به تعادل میرساند.

✅همچنین غذاهای شور و نمک سود به علت خشکی زیاد نباید مصرف شوند.
@soroshesalamati

کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
🟢 غلبه سودا در پاییز (قسمت دوم _ بخش دوم ) 🟢

🔹 پرهیزها و موارد مفید برای افرادی که علائم افزایش خلط سودا پیدا کرده‌اند:

⚜️ این افراد باید از مواد ذکر شده مولد سودا پرهیز کنند و اگر به مصرف زیاد این مواد عادت دارد، باید کم‌کم این عادات غلط خود را کنار بگذارد لذا با پرهیز، بسیاری از مشکلات آنها برطرف می‌شود.

🍳 اشخاص سوداوی یا با غلبه سودا، باید از غذاهای با طبع گرم و تر (ضد سردی و خشکی) بیشتر استفاده کنند: مانند آبگوشت، کباب، گوشت گوسفندی، گوشت شتر، کبک و بلدرچین، دل (در مصرف جگر و قلوه زیاده‌روی نکنند، زیرا بیشتر اثر دارویی دارند)، ‌تخم‌مرغ آبپز و عسلی (گاهی به صورت نیمرو)

📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید

👇👇👇
@DrMirghazanfari

🟢 غلبه سودا در پاییز (قسمت دوم _ بخش سوم ) 🟢

🥖 گندم و محصولات آن مانند نان، بلغور گندم، آش و حلیم (خونساز هستند و سردی و خشکی را برطرف می‌کنند)، نخود و لوبیا و غذاهای حاوی آنها (مثل خوراک سبزیجات حاوی نخود و لوبیا)، نان سنگگ با مختصری کره یا روغن حیوانی، مواد شیرین مانند شیره خرما و انگور، نبات، عسل، مرباهای خانگی

🍇 میوه‌های شیرین، کشمش، انگور، به،‌ سیب، خربزه، انجیر تازه، توت تازه، توت خشک، سبزیجاتی مانند ریحان و ترخون، تنقلات مانند بادام و بادام زمینی، فندق، فرنی بادام، حریره بادام و افزودنی‌هایی مانند هل، دارچین و زنجبیل باعث می‌شود بدن این افراد گرم شود و رطوبت پیدا کند و سودای زیاد، کم‌کم دفع شود.

📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید

👇👇👇
@DrMirghazanfari

🟢 غلبه سودا در پاییز (قسمت دوم _ بخش اول ) 🟢

🔹غذاهایی که خلط سودا تولید می‌‌کنند:

🍕 تمام غذاهای مانده، غذاهای کنسروی و فست‌فودها مانند سوسیس و کالباس ( که به نوعی غذاهای مانده به حساب می‌آیند)، غذاهای زودپز شده، گوشت‌های نگهداری شده در فریزر برای مدت طولانی، گوشت گاو و گوشت حیوانات مسن، ماهی‌های شور یا دودی (هرچه غذا یا ماده غذایی بماند، هضم آن سخت ‌تر می‌شود و مواد زائد و سودای بیشتری تولید می‌کند)

🍟 انواع سس‌ها، غذاها و مواد حاوی افزودنی، بعضی از تنقلات مانند چیپس‌ها و پاستیل‌ها، ‌مصرف زیاد قهوه و چای پررنگ، گیاهانی مانند بادمجان، کلم، گل کلم، قارچ، گوجه‌فرنگی، لوبیا سبز، ذرت، عدس، میوه‌های ترش و کلا مصرف ترشی‌جات و سرکه، مصرف زیاد یخ و آب یخ، مصرف زیاد ماست و دوغ ترش، پنیر شور و مانده و کشک خلط سودا تولید می کنند.

📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید

👇👇👇
@DrMirghazanfari